8. dec 2009 10:16
Pozdravljena, tole sem našla med recepti Montignac. Drugače če na na brskalnik odtipkaš Montignac boš našla recepte, nasvete .. Lep pozdrav Iz knjige Prehrana po Montignacu Za 4 osebe maslo za namastitev posode 750g nalistanih gob (jurčki, marele, �ampinjoni,...) 1/2 drobno nasekljane čebule olivno olje 1 �lica nasekljane bazilike 1 �lica nastri�enega drobnjaka 1 �lica nasekljanega pehtrana 4 velika jajca 100 ml creme fraiche Z maslom rahlo nama�emo 4 nepregorne steklene ali keramične posodice za narastke in segrejemo pečico na 140°C. Gobe in čebulo stresemo v veliko ponev in jo pristavimo na močan ogenj. Pokapamo z malo olivnega olja in začinimo s �čepcem soli. Pra�imo 2 do 3 minute, da čebula ovene. Vsebino ponve stresemo na cedilo in odcedimo, nato jo predenemo v skledo. Ko se ohladi na sobno temperaturo, dodamo baziliko, drobnjak in pehtran ter dobro preme�amo. Jajca ubijemo v drugo skledo. Z metlico vme�amo creme fraiche in �čepec soli. Dodamo gobe s čebulo in zeli�či ter dobro zme�amo. Me�anico nadevamo v 4 posodice za narastke, te pa polo�imo na pekač, v katerega nalijemo vodo. Pekač previdno postavimo v pečico in pečemo 20-25 minut, da povr�ina zlato porjavi. Ponudimo vroče. �e nekaj opombic: jaz čebulo zamenjam s česnom, saj je ne maram, pa tudi pehtrana nikoli ne dajem not...raje uporabim peter�ilj. Namesto creme fraiche pa uporabim kislo smetano z 10% ma�čobe. Narastek je zelo dober, zraven pa�e zelena solata.