12. mar 2010 9:23
Mayisa, v Tušu poglej na oddelek za zdravo prehrano. Mislim, da sem jo videla pri najboljšem sosedu. Mirelca, kje si jo ti kupila? Jaz sem jo v specializirani trgovini za zdravno prehrano. Palačink z njo nisem nikoli delala. Našla pa sem recept na strani http://www.diva.si/forum/viewtopic.php?t=7277:
Recept za palačinke brez jajc in mleka: - pirina polnozrnata moka - čičerikina moka (1 velika žlica) - malo radenske - sojino mleko - ščepec pecilnega praška - po želji ščepec soli - kokosova maščoba
Mizzi, kako si naredila šmorn? Nikoli ne bo tako dober, kot je iz bele moke in s sladkorjem. Ko ga delaš iz pz moke, moraš dati malo več tekočine in pusti ga nekaj časa stati - mogoče pripraviš maso že zjutraj in jo daš v hladilnik. Beljak vedno stepem, da je šmorn malo bolj puhast. Dodaš lahko pljunek ruma, itak alkohol izhlapi med pripravo. Tudi vanilija (ne sladkor, tista v prahu) izboljša okus. Vanilin fruktozni sladkor je sploh zakon za te zadeve (narediš sama tako, da daš v kozarec s fruktozo strok vanilije). Po moje bi tudi radenska pomagala.
tulka