5. dec 2009 19:26
migla, tega dela še nisem prebrala, čeprav bo kmalu prišel na vrsto
.
Mislim, da je bistvo montija še vedno v tem, da se naješ. Jaz to dosegam z veliko dodane zelenjave. Zraven tudi grešim in sicer s kavo, s katero si krajšam delovni čas. Pri njej se ne držim omejitev, spijem en kapučino z rjavim sladkorjem v sosednjem kafiču in en barcaffe capuccino z natreenom vendar z dodatkom pm mleka, ker je tak pač na razpolago pri nas v službi. S tem si pomagam v krizi, ko delovni elan upada ter lakota raste in bi drugače posegla po kakšnem čipsu v "fabriškem" avtomatu. Zadnjič, ko sem šla prej domov zaradi bolezni, so pa za kosilo padli sendviči. In to tisti pravi
.
Morda je problem večerja, poskusi spremeniti večerni jedilnik, privošči si nekaj z nizkim GI, kar ti je zelo všeč. Jaz si v šibkih trenutkih privoščim kaj neobičajnega, vendar zelo dobrega, kakšen "posladek", ki ni vedno poceni. Trenutno sem prenehala z ovsenimi kosmiči zvečer, ker se mi zdi, da kljub nizkemu GI niso lahka hrana.
Nevarnost vidim tudi v enoličnosti, ki vodi v pregrešne misli. Najlažje mi pa je vstati od polne mize, ko ne kuham, ker potem ni nič po mojem okusu - poskusi, morda imaš kakšnega kuharskega antitalenta v hiši, ki ti bo zmanjšal tek (malo šale ampak meni pri meni je bilo oni dan tako)
.
Kako pa kaj prebava?
in še jedilnik za danes:
z: čaj, kava, dve mandarini, pz kruh z marmelado sf (vedno samo en kos pumpernickla in domača res manj sladka marmelada s fruktozo)
k:svinjska rapsodija, rdeče sladko zelje, zelena solata
m: mandarine
v: sir z nekaj suhimi marelicami
lp, župca