13. okt 2009 7:13
No jaz sem začela dobro z devma pomarančama izstisnnjen sok, ampak me bolj skrbi ker imam doma golaž za kosilo? Ga lahko? tamci
13. okt 2009 7:13
No jaz sem začela dobro z devma pomarančama izstisnnjen sok, ampak me bolj skrbi ker imam doma golaž za kosilo? Ga lahko? tamci
13. okt 2009 12:19
Mislim, da lahko, če je narejen iz mesa, čebule in brez bele moke. Naj povedo še izkušeni! Kaj boš pa jedla zraven? Solato... Migla
13. okt 2009 14:16
tamci je napisal/a: |
...me bolj skrbi ker imam doma golaž za kosilo? Ga lahko? |
Lahko, če je narejen tako, kot je napisala Migla , ampak nič kruha ali krompirja zraven!
Z: polnozrnati muffini z jabolki in suhimi slivami (bom dala recept v bazo)
M: jogurt
K: puranji zrezek v omaki iz ingverja, česna, belega popra in limoninega soka; solata (kuhan brokoli in cvetača; lahek preliv)
M: jabolko
V: testeninska solata iz polnozrnatih makarončkov, črnih in zelenih oliv, rdeče/rumene/črne/zelene paprike in malo fižola; majhen košček Montijeve čokoladne torte
tulka
13. okt 2009 20:31
Za jutri: Z: sveži sadni sok, jogurt s muslijem in malinami (malo), kava M: jabolko K: rižota s šampinjoni in zelena solata M: malo sirčka (sem ga našla z zelo malo maščob) V: tuna in solata TISTI; KI VELIKO VESTE O TEJ PREHANI, POVEJTE, ČE SEM PRAV ZLOŽILA JEDILNIK? Migla
13. okt 2009 23:19
Migla, (kateri riž si vzela?)
tulka
14. okt 2009 10:49
Joj ravnokar sem se pregrešila en košček čokoladice sem pojedla bom pa brez večerje danes za kazen, no lahki jogurt bom pojedla. Z: 2 dcl pomarančnega soka stisnjenega, PZ kruh, rio mare in paradižnik - a sploh lohk to jem? K: jajčevci in skleda solate M: jabolko ali kivi V: jogurt tamci
14. okt 2009 14:15
tamci,
če si pojedla košček črne čokolade, je to v redu. Ti kar normalno večerjaj - obrokov ne smeš izpuščati!
Kar se zajtrka tiče, na prvi stopnji naj ne bi kombinirala kruha in beljakovin. Na drugi stopnji pa lahko.
Z: polnozrnata rezina, lahka skuta, zelišča
M: jabolko
K: file aljaškega saja, kuhan brokoli; zelena solata
M: pest orehov
V: polnozrnate palačinke, slivova marmelada s fruktozo, kompot
tulka
14. okt 2009 17:05
Tulka, včeraj sem našla v trgovini: DOLGOZRNATI NARAVNI RIŽ MEŠANI NARAVNI RIŽ . oba se kuhata 50 minut MEŠANICO MUESLIJA z lanenim semenom, sezamom... POLNOZRNATE TESTENINE JOGURTE Z MALO MAŠČOB SIR ZA MALO MAŠČOB SIRČEK ZA MAZANJE Z 10% MAŠČOB Našla sem sojino mleko, vendar ima rok trajanja predolgi, zato takih stvari ne kupim. Morda sem motim. LP Migla
14. okt 2009 17:06
Kje se dobi fruktoza? Migla
14. okt 2009 21:33
Pri nas fruktozo dobiš v vseh trgovinah z zdravo prehrano, pri najboljšem sosedu, v Mullerju, DM pa je bila dolgo najcenejša (zdaj ne vem več). Malo preberi deklaracijo, ni vsaka fruktoza prava, nekatere so celo mešane z belim sladkorjem . Tudi rjavi sladkor nikakor ni vsak pravi, saj o tem sem že pisala, ne?
Za jutri imam v načrtu:
Z: špinačna omleta
M: lahek jogurt
K: solata iz belega in rjavega fižola, črne redkve, česna, šalotke, rdeče paprike ter nekaj rezin pustega piščančjega šinka
M: pusta ricotta s svežimi malinami
V: gratinirana cvetača in brokoli (skuhaš oboje skoraj do mehkega, preliješ z naslednjo mešanico - jogurt, gorčica, beli poper, sol, nariban lahek sir - in gratiniraš na žaru)
tulkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda
Hempy polenta