24. feb 2010 19:11
Zdaj, ko že lep čas montiram, me takoj udari, če pojem kaj ocvrtega, presladkega, premastnega. Z mozolji nimam težav, le slabo mi je in ne počutim se dobro. Seveda so mozolji klasična posledica čokolade.
tulka
24. feb 2010 19:11
Zdaj, ko že lep čas montiram, me takoj udari, če pojem kaj ocvrtega, presladkega, premastnega. Z mozolji nimam težav, le slabo mi je in ne počutim se dobro. Seveda so mozolji klasična posledica čokolade.
tulka
24. feb 2010 19:24
naj se še nx oglasim danes :) in naj se pohvalim da sem vase spravilacele 3L vode !!! ;) ampak sem bila zarad tega stalna gostja straniča... ufff...malo nerodno :/ ma bo že:) no tulka, če je zaradi tega...javno obljubljam da se odpovedujem prevelikim količinam čokolade! :) bom od zdej naprej se tolažla z 75%! v manjših količinah seveda :) še eno vprašanje... če bi katera vedela... na netu sem dobila podatek da ima puding (ne piše kakšen) glikemični indeks 43! v mislih sem imela lahko večerjo, tako da bi skuhala jabolja z fruktozo, vanj dodala vanilijev puding(v prahu) zmešan z vodo... bi šlo? za večerjo mi namreč res ne gredo neke dolgo pripravljane jedi... :/ mirelca
24. feb 2010 20:03
Na moji tabeli je puding označen z GI 85
tulka
24. feb 2010 20:15
no jaz sem dobila na nekem forumu... ma so tudi drugi gi drugačni... verjetno je napačen seznam... ma sem vseeno upala... no ja :) pač sama jabolka? :) mirelca
24. feb 2010 22:22
Obstajata sve vrsti GI tabel, ena ima za najvišjo vrednost beli sladkor, druga pa pivo.
Jabolka s fruktozo so seveda v redu, ampak boš lačna - kaj pa če čežano zamešaš v jogurt?
tulka
25. feb 2010 10:08
2 kivija, sok 2 pomaranč, navadna voda Z: kava, wassa kruhki z nutello (marmelada ne gre več) K: domača gobova juha, dušeni goveji zrezki s kuhano zelenjavo (še ne vem kakšno) M: jabolko V: jogurt z ovsenimi komiči Lizzie
25. feb 2010 10:49
Ja, punce se mrom pohvalt, včeraj zvečer nisem posegala po nobeni sladki hrani, bila sem namreč utrujena od službe in se mi ni dalo jest. Z: sok 2 pomaranč in jabolko, cornfleks+mleko M: sadni napitek - kivi+jabolko K: solata s piščancem M: 2 kivija V: segedin Marjanpn
25. feb 2010 13:29
zdravo! Samo nekaj bi vas vprašala, a to velja če skuham mlečni riž iz posnetega mleka in rjavega riža?? _sunny_
25. feb 2010 13:44
Po moje mleko pa riž ne gresta skupaj (po Montiju) ... samo ne me za besedo držat :) Naj rajši še katera druga pove. Lizzie
25. feb 2010 14:25
_sinny_ ogljikovi hidrati in beljakovine še vedno ne gredo skupaj, ne glede na to da je posneto mleko in rjavi riž... škoda res, men bi tud pašalo :) :/ Z: voda z pivskim kvasom + 1 jabolko + 1 pomaranča + pz kruh z marmelado M: jabolko K: mesna štruca z trdo kuhanim jajcem + solata iz korenčka in zelja V: čežana z jogurtom (bom poskusila tulkin recept ;)) mi lahko katera da link samo od kake tabele z živili (glikemični indeks) ka na netu so vse različne pa ne vem katera je prava... hvala :) mirelcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zdrobovi ocvrtki s pomakami
Rižota brez filtra