27. jan 2010 15:06
Ja, ne smeš jesti skupaj beljakovin in ogljikovih hidratov. Krompirja naj sploh ne bi jedel. Krompir je hrana za prašiče, piše noter v Montijevi knjigi, to sem si ful zapomnila. Ampak ne bom rekla, da zdj ze pol leta nisem jedla krompirja. Ga jem, mogoče 2x na mesec. Po navadi takrat, ko se temu ne da izogniti (družinska kosila,...).
Imam doma sprintano to knjigo Jem, torej hujšam.
Jedilniki za zajtrk z OH so napisani na strani 109, za zajtrk z beljakovinami pa na 110, lahko ješ zajtrk samo s sadnjem (str.111).
Kosila z beljakovinami in maščobami str. 126, 127, 128
Kosilo z OH oziroma večerja pa na str. 129.
Najbolj pravilno je, da bi nekje 5x na teden jedli zajtrk z OH in kosilo z beljakovinami. 2x tedensko pa zajtrk z beljakovinami in kosilo z OH. Večerja mora biti najmanjši obrok dneva, popolnoma brez maščob.
To je to. Seveda je treba potem se pravo zelenjavo kombinirat h kosilom z B oziroma z OH. Pa sej ti bo arksi poslala knjige, pa si bos lahko prebrala.
Sem se pa naučila kuhat, tako da moke sploh ne uporabljam (npr. za zgostitev), pa ugotovila sem da je zelenjavna juha tudi zelo dobra, če skuhaš samo zelenjavo v vodi in malo posoliš (na koncu si jo še spasiram s paličnim), brez dodanega krompirja in raznih prikuh :)
Lizzie
Sporočilo je spremenil(a) Lizzie dne 27. 2010 15:09