19. jan 2009 8:17
Ne oglašam se pogosto, ampak me je zapis Iwane o samohranilcih tako zbodel in razjezil. Take bedarije o samohranilcih lahko govori samo nekdo, ki tega ni preživel. Sama živim v enostarševski družini in verjemi, da ni rožnato. Mama dela kot poslovna sekretarka ("tajnica") s 6.stopnjo izobrazbe, otroških dodatkov 20€ na otroka, preživnine od nikoder. Poleg tega pa še kredit za stanovanje. Sama plačuje vse položnice in ji nihče ničesar ne podari. Še najmanj pa država. Preživlja dva šolajoča otroka in nima nihče od naju štipendije. Še subvencionirane prehrane v šoli ne. Da ne bo kdo tega vzel kot jamranje. Hotela sem samo malo orisati resnično stanje samohranilke. Kljub vsemu mi nič ne manjka in se zavedam, da obstajajo ljudje, ki živijo v veliko slabših pogojih kot jaz. Po drugi strani imam tudi več od nekaterih z bajnimi plačami in nevem kolko denarja, zato ker imam super družino. Strinjam se tudi s klavdijo. Začetni komentarji o Mercatorju in nakupovanju na razprodajah so idiotski. O Mercatorju sploh ne bom zgubljala besed, ker ne razumem, kako lahko nekdo da osebi s 500€ plače tak nasvet. Na razprodajah pa se res da nekatere stvari fajn poceni kupit. Ampak če ravno v tistem trenutku nisi pri denarju, ti razprodaje nič ne pomagajo. Zato pač kupiš, ko imaš in takrat še 3x bolj gledaš na ceno. Ashley