15. jan 2009 13:38
Vendelina jr. je napisal/a: |
Drage moje, Ali ima katerakoli od vas kakšno izkušnjo, ki je šla takole: neka oseba vam je šla fino na jetra, zdelo se vam je, da vas ogroža, zdelo se vam je, da dobiva več pozornosti kot ve, zdela se vam je preprosto zoprna in ste se na trudile, da bi imele čim manj stikov z njo, ampak ta oseba se ni dala zmesti in vam je vsak dan s svojo prijaznostjo in prisrčnostjo dokazovala, kako je v redu in potem ste, nekega dne, glej ga zlomka, spregledale in videle, da ta oseba je pa čisto okej in zdaj ste jo akceptirale in nekako sobivate v eni silni harmoniji? Vendelina jr. |
Takšne ne. Kvečjemu izkušnjo, da je bil prvi vtis tisti pravi, čeprav sem se kasneje morda prepričevala, da sem narobe dojela ali čutila.
Drugače pa je, če človek ni čisti negativec. Če sožitju le nekaj stoji na poti. Takrat je možnost, da s prijaznostjo odvzameš ostrino, začasno ali za vedno. Takih izkušenj pa imam nekaj. Ne s taščami ampak s sosedi. Z nekaterimi bi bili lahko skregani pa ravno zato nismo, ker sem pravi čas ubrala čisto druge strune, kot so jih pričakovali. Ja , in z nekaterimi od teh se od takrat dalje zelo dobro razumemo. Samo tistega Krpanovega reka, ki gre nekako takole: " kaj ga bom s pogačo pital, kogar ne maram, tako mu zabelim, da ga čimbolj zaboli" se ne smemo držati.
Sarinine tašče ne poznam, zato ne morem dati prav nobenega nasveta. Vzrokov je lahko več, ne samo posesivnost do sina. Lahko da je posredi celo bolezen. V vsakem primeru je pristop drugačen in upam Sarin, da boš iz vsega napisanega znala izluščiti tistega pravega za tvoj slučaj.
Bisagolf, tisto taščino opravljanje bi bilo treba še analizirati. Je samo čenče okrog raznašala? Nekateri (ja, tudi moški so vmes) se temu preprosto ne morejo upreti in to počnejo brez zle misli. Je jamrala, kakšna reva da je? Ni prav, ampak iz hudobije tudi to ni bilo. Resnično zamerilia bi ji lahko le, če je govorice o tebi širila okrog z namenom, da te očrni in da ti škodi. Tukaj bi rekla še nekaj, s čimer sem pred leti zaprla usta svojim sodelavkam: "Pa kaj, če me v sosednji sobi opravljajo, koga pa ne. Samo meni tega ni treba na nos nositi!" Tako "obveščanje" toleriram le, če gre za res pomembno stvar, ki bi mi lahko škodila, na čenče se pa požvižgam.
Seveda je pa situacija čisto drugačna, če je bil ves ta čas tudi tvoj pozitiven pristop umetno vzdrževan in ti je vse skupaj končno čisto prav prišlo, da si prekinila stike. Ali je temu tako, veš najbolj sama.
Cila