10. dec 2012 22:55
Še moja prigoda. Danes sem hči, ki je polnoletna peljala najprej k zobozdrvnici, da bi jo potem še k ortodontu. Pa po več kot petih letih izvem, da ortodont h kateremu je pred leti nekaj časa hodila, sploh ne dela fiksnih aparatov! Halo, torej se je že od vsega začetka vedelo, da ga hči ne bo mogla dobiti, pa mi tega ni nihče povedal. Najprej je rekel, naj si s svinčnikom zob naprej tiši, potem ji je dal nek snemljiv aparat, ki ji je do krvi raniral dlesni in jasno, da ga ni hotela (mogla) nosit. No, zadeva je prišla tako daleč, da mora nekaj naredit z dvojkama, ki ji lezeta nazaj. Za piko na i, pa še izvem, da lahko da zobozdravnik le eno napotnico in da tudi če se odločiš za drugega ortodonta, ne moreš dobiti nove napotnice, ne glede na čas, ampak moraš k prvemu ortodontu, ki ti je bil določen in ga prosit, da ti vrne napotnico, potem pa z njo do novega ortodonta. Pa kakšen butast postopek je to? Hec je v tem, da ko hči zaradi krvavečih dlesni ni mogla več nosit aparata, sem morala podpisat, da se strinjam s prekinitvijo zdravljenja. Danes pa izvem, da sploh nikoli ni bilo šanse, da bi dobila fiksni aparat!
http://zaspancki.si/