7. jan 2009 20:18
U, Vendelina, se bom z veseljem priporočila čez 6 let, ko bo moja bejba pred maturantskim, je namreč take sorte, da ima že zdaj moje "kao stilistične" nasvete za "toooo much čudaške" in se mi zdi, da bi znala edino eno lady s tapravo avtoriteto in z izkušnjami upoštevat, ko pridemo do dneva D
.
O mulcu, ki si ga drugače kot v supergah, in to tistih nagravžnih nogometnih za v dvorane, sploh ne predstavljam, pa niti ne bom izgubljala besed....je še mlad.
Sem se pa zdajle, ko sem prebrala Rimljankin post, spomnila še časov, ko so LJ gimnazije začele organizirat maturantce v Cankarjevem domu. Takrat sem, študentka, redno zahajala na Filmski festival, ki je ravno sovpadal s sezono plesov. Pred vhodom v CD iz pasaže MM je bilo lepo opazovati parado maturantov in njihovih staršev. Nekatere punce so se mi prav smilile, v tisti zadregi - prvič v večerni obleki, prvič v salonarjih.....pa fantje, joj, kako ubogi in togi so eni izgledali v oblekah s kravatami. Najbolj simpatični so mi bili očetje - nekateri z rahlo pordelimi lički (ne vem ali od vznesenosti, ko so pod roko peljali svoje lepe mlade hčere ali od "ogrevanja" v bližnjem lokalu :)). Seveda sem vrgla oko tudi na mame - nekatere so bile videti mlajše, kot močno naličene in sfrizirane hčere, nekatere pa uštimane tako, da so skoraj zasenčile mlade maturantke - hude večerne obleke, globoki dekolteji, mini krila in tako...
V glavnem, vsak dan sem zaradi tega svojega voajerstva skoraj zamudila film
.
Jaz bi kar gledala in gledala in se veselila skupaj s temi upov in veselja polnimi mladostniki (ja, takrat sem se prvič, čeprav stara malo čez dvajset, počutila že kar nekam stara).
Zato, tamalaursa in ostali, ki vas letos čaka maturantski ples, uživajte v teh lepih letih in pričakovanju vsega lepega, kar vas čaka na plesu in pozneje v življenju.
Pa če boste oblečeni v unikatno kreacijo ali H&M, to sploh ni važno, važno je, da bo obleka poudarila vašo osebnost in pokazala vaš stil, da se boste res počutili kraljične in princi večera. Pa dobro se odrežite na maturi.
Svet je lahko lep za vse, tudi če je denarja malo.
mamaF - Mojca