30. dec 2008 14:44
jasna1, ne gre za katko lopatko. Ona ve, da je seznam nastal pri meni. In ker je tudi ona polna idej, sem se dodala na seznam, komu naj pošlje, da dopolnim svojega.
Sama sem namreč po e-mailu, v minulih nekaj mesecih, dobila ta moj seznam od štirih, petih različnih pošiljateljic, nekatere nimajo nikakršne povezave s Kulslo, ampak so ga dobile podobno, kot sem jaz dobivala sezname sladic (pa ne s kulslo), toprej iz neznanega izvora. In ko sem jaz še na forumu prebrala, da nekateri iščejo ideje za kaj takšnega, sem ga pač prilepila kar pod novo rubriko, pa komur ljubo, naj si ga sprinta, kdor ga ne potrebuje, naj ga spregleda.
Poleg tega sem ga preko zasebne pošte pošiljala različnim članicam Kulslo vse od časa, kar je nastal, in očitno kar veselo korži naokoli.
Meni je namreč jasno, da je z avtorskimi pravicami na netu križ. Ko enkrat nekaj prilepiš na net, je to last vseh. Pa saj tudi sama nimam nobenih pravih avtorskih pravic glede seznama, ker je dobršen del idej napaberkovan iz različnih virov, kar sem tudi zapisala. Jaz sem samo sestavila seznam vsega, kar smo že pripravljali, vmes je tudi nekaj res samo mojih receptov (ki so tudi v bazi). Nergati, če se pri prepošiljanju izgubi ime tistega, ki je začel, pa nima smisla. Izhajam iz tega, da nihče nima slabih namenov.
Pozdrav torej, Mamamia
mamamia