Škrlatinka

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

tema odprta - 25. dec 2008 12:17 | ogledi: 10.203 | odgovori: 14

moja 5-letna hči je včeraj dobila škrlatinko in pri zdravniku sva dobili ospen sirup. Imate izkušnje z škrlatinko? Zdravnica je rekla, da naj bo nekaj dni v hiši, potem pa gremo lahko ven - vročine nima.

Vsi, ki niso zdravniki mi pa pravijo da je škrlatinka zelo nevarna, da se otrok v tem času ne sme prehladiti, ker mu lahko ostanejo neke posledice - nihče ne ve kakšne, pa da mora biti non-stop v hiši. Naj pa še povem da se od teh oseb še nihče ni srečal z škrlatinko.

Ne bi rada ravno danes na božič morila zdravnika še enkrat glede te bolezni, kako in kaj. Sem pa res zmedena, ker ne vem ali moramo biti celih 10 dni v hiši ali gremo lahko tudi malo ven.

Hvala za vsak nasvet in lep božični dan vam želim

kleo

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

25. dec 2008 12:24

Jaz bi na tvojem mestu poslušala kar zdravnico in ne "zdravnikov". Moja otroka sicer škrlatinke nista imela, sta jo pa imela nečaka in kolikor se spomnim, sta bila res prve dni notri (dokler sta imela vročino), potem sta šla pa tudi malo ven. Sicer pa mislim, da ji zna svež zrak na kakšnem krajšem sprehodu bolj koristiti kot pa štiri stene. Če seveda nima vročine. Issi

evamaja  

član od: 14.6.2007

sporočila: 222

25. dec 2008 12:39

Moja hčerka je ravnokar prebolela škrlatinko. Dobila je ospen sirup, ki ga je morala jemati 10 dni. Nam je zdravnica rekla, da je to neke vrste angina. Tudi mi smo se zadrževali bolj doma, sicer pa tudi mala ni bila raspoložena, da bi se potepala na okoli. Škrlatinko smo dobili v soboto, v petek bi pa že lahko šla v vrtec (toliko za v vednost). lp. evamaja

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

25. dec 2008 17:27

Škrlatinka je oblika oz. je angina, pri kateri se izpustijo izpuščaji. Tudi naš fant jo je prebolel spomladi. Vročine verjetno nima več, ker je "prijel" ospen.

Vsaka angina mora biti zdravljena, ker lahko pusti posledice na srcu,...

Moje razmišljanje ob bolezni je tako: v kolikor ima otrok antibiotik, menim, da mora biti do ponovne kontrole pri zdravniku,če jo ima, ali pa 7 dni notri.   

marelica

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

25. dec 2008 19:18

Moji dve tavelki sta imeli  škrlatinko. Mi smo bili skozi notr, ker je sosedova deklica bila od škrlatinke malo prizadeta, ker se niso med boleznijo čuvali , vsaj tako mi je rekla njena mamica, je pa zelo nalezljiva.Kaj več pa ne vem.

lp

mizarka

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

25. dec 2008 19:19

kako prizadeta - umsko? kleo

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

25. dec 2008 21:08

Lahko dobi kronično revmo na sklepih. Tako je nam rekla zdravnica, da se lahko zgodi, če otrok ni ustrezno zdravljen z antibijotiki. Ni nam omaenjala drugega. Je res dobra pedijatrinja. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

25. dec 2008 21:47

Ampak z antibiotikom JE ustrezno zdravljena, če pridno jemlje Ospen.

Noret okrog gotovo ne sme, ampak kaka sapicasvežega zraka ji pa tudi ne bo škodovala, čenima več vročine.

Sicer pa NEZDRAVLJENA (brez antibiotikov) škrlatinka lahko pusti posledice na sklepih, ledvicah ali srcu.

Nasja

kleokleo2003  

član od: 24.10.2008

sporočila: 25

25. dec 2008 23:00

moja hči je imela ravno ta teden znake škrlatinke,dobila je pike, vročina, gnojno grlo,ampak ko jo je testirala na škrlatinko je bil test negativen potem pa je rekla da je virus???!sedaj ko pa berem kaj vse je lahko če se ne zdravi z antibiotikom me je pa groza kaj pa če se je zmotila oz. da test ni bil pravilen! kleokleo2003

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti