Škrlatinka

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

26. dec 2008 7:13

Tudi moja sta prebolela škrlatinko. To je nalezljiva bolezen, ampak samo, dokler se izpuščaji ne začnejo sušiti in izginjati. Dokler traja vročina, je normalno, da ne sme ven. potem pa lahko gre, ker se zdravi z antibiotikom in ko vročina pade, tudi nalezljivosti ni več.

Sveži zrak pa nobenemu še ni škodil, tako da po prenehanju vročine kar pojdi z njo na kratek sprehod na sveži zrak. Pa tudi ko ima otrok vročino, je potrebno stanovanje zračiti. Se pravi, da je za 5 minut potrebno odpreti okna, otroka pa ta čas preseliti v drug prostor ali pa ga dobro pokriti.

Kyara

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

26. dec 2008 9:13

moja hči sploh ni imela vročine, niti kakšnih izpuščajev nima. Samo rdečkasta koža. Sem se pa včeraj pogovarjala še z eno mamico, ki pravi, da sta v vrtcu dva hčerina sošolca že drugič v kratkem času zbolela za škrlatinko. kleo

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

26. dec 2008 9:55

Ne vem, če ste že omenile, ampak prvi znak za škrlatinko je malinast jezik, še preden dobi kje drugje izpuščaje. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

26. dec 2008 10:10

Če je škrlatinka ali ne boš videla po približno 10-14 dneh, ker se ji bodo začeli luščiti prsti na nogah ali rokah. Pri naši je bila slika škrlatinke "zamazana - nejasna"(brez vročine, izpuščaja, le boleče grlo in je preventivno dobila Ospen. Po 10 dneh so se ji oluščile roke. Po 14 dneh je bil na kontroli bris grla negativen. Če nima vročine, bi šla jaz z njo ven za kratek čas brez norenja.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti