21. dec 2008 20:35
Kaj je delovni čas in ali se zdaj sploh še deli na delovni in zasebni!? Odkar sem na svojem, ne vem zanj. Ampak ne biti zavistni. Lahko me srečate na Rožniku na sprehodu s psom sredi dopoldneva in marsikdo bi rekel: "Blagor tebi!" Pa ni tako. NEKDO MORA NAREDITI DELO, sicer ne bo plačila. To je bistvo vsega. In še enkrat; to je bistvo! Če dela ne opravim dopoldne, ga bom zvečer ali ponoči, ko večina gleda televizijo. Ali delate zase ali za delodajalca, NI UČINKA BREZ DELA. Pri delodajalcu je vse malo bolj zamegljeno, ker se marsikdo lahko skrije za delom drugih. In trdim, da marsikje ne glede na delovni čas delajo premalo. O plačah pa tako ali tako teče druga tema.
Ja, mojega delovnega časa ni, je kar skoz in skoz. Je to slabo ali dobro? Ne vem, zaenkrat sem v redu. Kriza je bila pred nekaj tedni pred zaključkom projekta. Delal sem, verjeli ali ne, cel teden od jutra do jutra, spanja vsega skupaj nič. Pomagal sem si z meditacijo in presno prehrano in sem zmagal. Ko smo projekt oddali, sem naslednji dan s psom na Rožniku srečal znanko z izjemno izjavo: "Ali gre tebi res tako dobro, da si lahko privoščiš zabušavanje sredi delovnega dne!" Da padeš dol ... Ljudje vidijo eno, resnica je drugačna.
A ja, še to. Ura je okoli osme v nedeljo zvečer. Na kulinariki sem, ker mi drug računalnik obdeluje podatke in potrebuje svoj čas. Pisanje tega posta mi je vzelo nekaj več časa, ker sem vmes delal druge stvari. Hočem reči samo to, da kakšen post napisati tudi med delom ne predstavlja težave. A to se nanaša že na drugo odprto temo.
Prav lep začetek novega delovnega tedna želim vsem skupaj, čeprav bo malo krajši. Ampak, kdo pa je sploh začel delati ta teden, kaj niste na dopustu?
Boris
booris