Delovni čas

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. dec 2008 10:00

hedonist je napisal/a:
Super imaš to urejeno mamamia, ampak kdaj pa potem treniraš kulinariko, ki si ji zelo vešča ?hedonist

Petki zvečer, sobote in nedelje, prazniki. Z dobro organizacijo gre vse, s hvaležnimi odjemalci (domači plus nekaj stalnih druščin) pa je veselje toliko večje.

Pa še nekaj: ko otroci odrastejo in nas več ne potrebujejo toliko ob sebi kot v času vrtca, osnovne in  srednje šole, je meni super tudi to, da lahko kdaj oddelamo kakšno stavr namesto mamic, ki imajo manjše otroke in "ubijajoč" delovni čas. Moja neposredna šefica je že takšne sorte, pa tudi mene je potegnila za seboj in večkrat kakšno nedeljo ali popoldan med tednom oddelava namesto tistih, ki jim je vsaka ura dragocena, ali pa najine dopuste prilagajava tistim, ki imajo šoloobvezne otroke. Tudi to prispeva k zadovoljstvu in dobrim odnosom v kolektivu.

Mamamia

mamamia

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

19. dec 2008 11:31

Jaz delam en teden 7.30 - 18.00 en teden pa 7.30 - 14.00. Vsak drugi teden je super (ta kratek seveda... ) Issi

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

19. dec 2008 11:41

Jaz pa delam en teden od 8.30 - 14.30, en teden pa od 14.30 - 21.00. Vendar pa mi sledi tudi vsak drug vikend . linolina

sara  

član od: 2.10.2001

sporočila: 383

19. dec 2008 12:20

Delam od 7 - 15, za vikende sem prosta. Glede kosila smo se pa doma dogovorili, da ne bomo kuhali, saj imava z možem oba kosilo v službi, otroci pa v vrtcu. Ko pridem z otroci domov imamo popoldansko malico in ob 18.15 večerjo. Lp, veverica

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

19. dec 2008 12:56

Ja, jaz pa delovnega časa sploh nimam. Ker sem turistična vodnica si lahko predstavljate, odhodi zjureaj, prideš pozno svečer ali pa čez en teden :) Si pa res ne predstavljam, kako bo, ko bo družina. Jutri grem npr. ob 4.30 v Graz in v eno super čokoladnico Zotter, če še niste bili priporočam, ker pridelujejo iz organskih surovin in imajo oznako fair trade. Torej bom jutri doma zvečer okrog 10h, no v nedeljo grem na Dunaj, odhod je ob 6.30, povratek v lj pa verjetno okrog 10h. Ko je sezona smo res non stop nekje. v septembru in oktobru sem imela 3 proste dneve, pa še to seveda niso bili vikendi. No, januarja pa februarja bom pa v luft gledala. Pač tako je, ampak se ne pritožujem zaenkrat, ker imam sršene v riti, tako da ne morem biti pri miru. lp tamara

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

19. dec 2008 13:02

Od ponedeljka do petka, najdalj do petih, oziroma če je treba potegniti čez peto, to nikamor ne šteje, zato se skušamo temu izogibati. Zjutraj sem lahko že ob sedmih v službi, pa zdaj raje hodim navsezgodaj zjutraj na rekreacijo, se prikažem v službi okoli osmih in potem... Nimam familije, ni mi treba kuhat, pa še mi zmanjkuje časa. Dvakrat tedensko sem varuška, tako da norim iz službe v vrtec, potem pa skupaj kuhamo, pečemo... Skratka da dobim pridih družinskega življenja.

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

19. dec 2008 14:08

JAooo pa kakšne službe imate to.. Japajade -- prvih 18 let svoje delovne dobe sem delala od 8 do 16.00, potegnila kadar je bilo treba (razne glupe seje nadzornih svetov so v svojih boljših časih trajale tudi od 16.00 do 22.00). Po sili razmer sem pred dvema letoma zamenjala službo, pristala v šolstvu in lepo delam od 7. do 15, razen redkih izjem, ko se kakšna seja kjer pišem zapisnik zavleče. Sem mislila, da bom kaj profitirala pri urejenosti doma, lastni rekreaciji ali čemu podobnemu, pa se mi tista ura viška kar nekam izmuzne. Tudi najmlajša je toliko zrasla, da me rabi samo še občasno, sicer raje vidi, da jo pustim pri miru oz. se zaposli sama. Pa so cunje ravno tako nezlikane in prah po kotih... Je mami pač ratala malo bolj komot, tako da tiste, ki srečujete same sebe.. nič ne imejte slabe vesti zaradi tega ker pač ne uspete vsega postorit. Le za otročke si ga je pomembno vzeti, drugo lahko počaka. Ata je pa pri nas bolj računalniške sorte.. privat firma in prodaja.. kar pomeni delovnik od 8.oo do kadar pač gre.. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

19. dec 2008 14:50

V službi od 8. do 17. - povprečno, večkrat do 18 in čez; pa 3-4x mesečno cel dan, pa vsakodnevno 2 x 40 min vožnje...kakšen dan si morda lahko privpščim 5 min na KulSlo.

Nasja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

19. dec 2008 15:40

Jaz sem tudi v šolstvu, ko so nam uvedli 8-urni delavnik, sem začela hoditi v službo ob 5h zjutraj, da sem prišla lahko domov ob 14h. Celo popoldne sem bila tako lahko z otrokom (takrat še zelo majhnim). Večini sodelavcev se tako zgodaj zjutraj ni ljubilo vstajati, so se mi smejali, popoldne pa grdo gledali, ko sem šla domov. Je bilo pa fino, ker sem v šoli naredila vse, kar bi sicer doma, in sem imela popoldneve resnično proste.

Potem sem službo zamenjala in sedaj oddelam redne ure, potem pa grem zgodaj domov in se spet posvetim hobiju in družini. Zvečer plačujem tlako in se pripravljam za naslednji dan. Priznam, prej je bilo bolje, ker sem se bila prisiljena disciplinirati in sem vse postorila v šoli. Kljub temu sedanjega delovnega mesta ne bi zamenjala, sem preblizu doma in preveč zadovoljna z njim.

Zelo se mi smilijo tiste družine, kjer starša delata do 16h - 17h - 18h... ubogi otroci. In ubogi starši. Resnično imam veliko srečo in sem zelo hvaležna za delo, ki ga opravljam.

tulka

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

19. dec 2008 16:36

Delovni čas imamo v povprečju od 07:30-12:00 in od 14:00 - 17:30, sobote in nedelje so proste.

Za vožnjo porabim cca 40 min v obe smeri (pozimi malo več). Je pa tako, da nikoli ne zaključim točno ob 12:00 (ponavadi ob 12:30 ali še bolj pozno) in zvečer redkokdaj končam ob 17:30 (bolj ob 18:00). Med "pavzo" ne hodim domov - se porabi preveč časa in bencina (delodajalec vrača potni strošek samo do delovnega mesta in nazaj). 

Imam sedeče delo in v kombinaciji z delovnim časom, moram priznati, me ubija. Kot je že nekdo omenil, imam tudi jaz sršene v riti in huudooo težko presedim ves ta čas...

Delo, ki ga opravljam pa naravnost obožujem (očitno sem bolj "mazohista", kot sem si to lahko sploh kdaj predstavljala ).

Hej, danes imamo v firmi zaključek! Prav lepo je biti zaposlen, pa čeprav je delovni čas prav "gnil".

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti