12. dec 2008 12:38
oj,
bolj na hitro sem preletela, ker zdaj že malo hitim a vseeno na kratko - bolj podrobno drugič - morda...
vedno, ko se sproži vprašanje osamljenosti, izgube notranjega miru, splošnega počutja itd - vedno pride pogovor na zelo bolne, invalide... saj razumem, da je to res hudo in podpiram vse te ljudi, ki so dali oz. dajejo toliko hudega skozi..
in lepo, da to tudi ostali razumete in spoštujete.. ampak zakaj se vedno primerjamo z najhujšimi primeri... z ljudmi, ki jim je res težko v bolezni.. razumem in ne me razumet napačno, ampak veliko invalidov, bolnikov in prizadetih ljudi ima zelo veliko ljudi - tudi usposobljenih - ob sebi... ljudi, ki se z njimi ukvarjajo, pogovarjajo, imajo terapijo, razumevanje, sočutje... vem, da so tudi osamljeni med njimi...
ne me pojest! iz zavodov za invalidne otroke gredo na tekmovanja, na morje itd.. vem za primer, ko gredo v ameriko za dalj časa.. danes strokovne službe zelo delajo na teh področjih..
kaj jaz govorim in sprašujem?! o krizi srednjih let, o osamljenosti človeka, ki je vpet v vsakdanjik, hodi v službo ali pa ne, ker je nima in je prepuščen sam sebi s tegobami.. zdrav človek, ki dela, ne dobi plačila, deloven človek, ki je socialen problem, ker ne zasluži dovolj za preživetje..
mati, ki je samohranilka, ali pa preprosto veliko sama, ker mož dela in dela...
kdo se ukvarja s takimi ljudmi? in vse si morajo plačati.. nekje drugje pa se ponuja ogromno vsega ljudem, ki so nemočni sicer, a nočejo biti več skromni..
o tem govorim - o krizi srednjih let delovnih, iztrošenih ljudi, polnimi skrbi, dolgov, utrujenih od vseh obveznosti in osamljenosti današnjega človeka, zdravega na zunaj, a invalidnega v notranjosti..
invalidnega - no, saj je psihičnih težav zelo veliko - veliko depresij itd.
in slovenceljni lisa?! ne, ni treba, da se počutiš več, da tako rečeš in ti?, da drugim ne dovoliš takega izraza..
vsak razmišlja s svojo glavo, zato jo imamo.
slovenceljni - mi je prav všeč izraz. in smem ga uporabiti (ni moj izum ta beseda).. le strinjam se z njim..
ZATO! ker se premalo spoštujemo.. poglej okrog sebe, pa boš videla. na kulturnih prireditvah, plesih, med mladino in starimi... alkoholizem, agresija, narkomanija..
slovenceljni - to se že na volitvah vidi.. ali se spoštujemo?! dajte no.. pojdite po kakšni prireditvi zjutraj naokrog in boste videli podobo slovenceljnov... pokozlano, prescano, razbitine, plastika odvržena ------ HLEV.. prerivanje pred lokali, suvanje, ogovarjanje, kričanje itd...
dajte no, kultura se začne doma, a ne daje sadov.. zakaj???!!!
rugelj je imel marsikaj prav..
od moških drkačev, do frigidnih žensk, maminih sinčkov itd.. ne bi naštrevala - je dovolj knjig na to temo...
moram it delat - delam z mladino, ukvarjam se z glasbo in likovnimi zadevami, živim v družini, imam prijatelje, živali itd.., denarja solidno, avto tudi, sem dokaj zdrava - no! ampak vsak človek razmišlja tudi o takih zadevah, ali ne? se sooča sam s sabo in z življenskimi resnicami, ki verjamem, da so v vsakem od nas.. le, če znamo delati z njimi - jih preprosto živeti - znati živeti...
ker lepota je v preprostih stvareh...
lepo se imejte ali pa tudi ne, ker je to tudi del življenja....
by
inteligentka