9. dec 2008 22:55
Pozdravljeni.
Se povsem strinjam z Carli in Golubićem ,Sajovic je pa malo mimo brcnila . Mogoče je v negospodarstvu- javni upravi res tako, da izobrazba določa plačilne razrede, pozabljate pa na gospodarstvo kjer to ne drži. Naj povem , da imam poklicno izobrazbo in se je popolnoma nič ne sramujem.
Na delavnem mestu , ki sem ga opravljala do nedavnega izobrazba ni pomenila prav dosti. Tako, da so se mi inžinerji in celo diplomirani inžiner prav smilili, ker so dobili plačo le malo večjo kot jaz.
Mislim, da preveč ozko gledate, pa ne vzeti tole kot žalitev ampak samo moj pogled je takšen glede na vaše komentarje. V določenih poklicih je pač tako, da si nimaš prav kaj dosti pomagati, predvsem, če je ta panoga v slabem stanju, delo v njej pa te veseli, in potem hodiš v službo predvsem zaradi veselja , če ti le plača zadošča za neke osnovne potrebe. Glede šolanja pa je recimo v mojem primeru tako, da v kolikor bi se šolala bi mi dodatna izobrazba prinesla recimo na mesec 50-100€ več , kar pa recimo trenutno ne pomeni kaj dosti.
Jaz osebno večkrat vidim nekaj drugega, na kar sem recimo huda oziroma mogoče zavidljiva :
-poznam ljudi recimo na občini, ki so hodili v šolo, šolnino plačevala država-občina, učili so se na delavnem mestu, dobili za priprave na izpit oziroma za opravljen izpit dopust,
-Razni zdravstveni poklici( ne mislim zdravnikov), poklici povezani s šolo, se dodatno izobrazbo pridobiva v sklopu opravljanja službe(mogoče ni povsod tako, tako, da mi ne zameriti, vsaj mož je dodatno izobrazbo še prej ko sva hodila pridobival na tak način)
če pa si pogledate delavca, vstane ob 5 uri zjutraj, dela do 14 ure , potem sledi prevoz do šole , predavanje , učenje, družina , tako, da ima popolnoma zaseden cel dan, poleg tega pa še vse stroške povezane s šolanjem plačuje sam, za opravljene izpite pa ne dobi nobenega dopusta, je pa tudi pravo trplenje. Če sploh lahko plača šolanje z tako nizkim dohodkom.
Da si je pa človek sam kriv, zakaj pa ni hodil v šolo je pa popolnoma neumesna pripomba.Ljudje smo rasli v različnih pogojih in mogoče je marsikdo več energije vložil, da je prišel do poklicne izobrazbe kot drugi, ki ima višjo izobrazbo.
Prav bi bilo, da bi vsak delavec lahko s svojo plačo zadovoljil svojim osnovnim potrebam
Da pa ne jambramo si pa pomagamo vsak po svoje.
Tudi jaz želim vsem veliko denarja in še več sreče.
mizarka