25. jul 2020 22:44
Meni pa se je čez noč, na dveh vrstah , nizkega stročjega fizola, naredil fizolov ozig, vsaj mislim,da je ta bolezen, lahko se tudi motim, skratka-listi so postali rumeni in ze skoraj čisto suhi, tako, da bom verjetno v ponedeljek vse populila. V petek je bila tretja vrsta fizola, ki je posajena malo bolj stran od ostalih dveh, še videti v redu. Bomo videli, kaj bo. Sem se veselila, da se ga bomo letos res dobro najedli, ker je bil tako lep in cvetoč. No, saj smo res jedli trikrat boranjo in dvakrat zabeljenega s krompirjem, v solati pa ne. Res upam, da mi tretje vrste fizola ne bo napadla bolezen. Me pa nekaj zanima, ali sem mogoče kaj kriva sama, ker ga nisem osula in okopala. Lepo pa kaze , , , cvetači, brokoliju, tudi peteršilj je letos neverjetno lep, ga bom morala porezati in posušiti, da mi ne bo šel prehitro v cvet. Kar se tiče solat, imam trenutno še nekaj glav radiča, zraven pa je ze posajeni novi, verjetno bo čez kakšen teden ze za jesti. Na gredi, kjer bom populila bolan fizol, pa bom posejala dve vrsti motovilca.