29. maj 2010 18:31
Mene pa zanima tole: Kaj pa ko dezuje? A jim nastavis marele, da se listi ne zmocijo? KAj pa tisti, ki imajo cele plantaze buc? Meni se tale logika od OleaSative ne zdi najbolj logicna. Sorry.
Vanja
29. maj 2010 18:31
Mene pa zanima tole: Kaj pa ko dezuje? A jim nastavis marele, da se listi ne zmocijo? KAj pa tisti, ki imajo cele plantaze buc? Meni se tale logika od OleaSative ne zdi najbolj logicna. Sorry.
Vanja
29. maj 2010 19:22
Vanja, če bi natančno prebrala, bi videla, da je Olea poisala o zalivanju z gnojilom iz kopriv. Verjamem, da bi tako gnojilo, polivano po listih, rastlini škodilo. In je že tako, da so buče in kumare, ki jim liste močimo, zelo podvržene napadom plasni. Ker jih doma seveda ne škropimo s fungicidi. Vsaj pri nas ne.
rimljanka
29. maj 2010 21:24
Sama imam sistem s plastenkami,kot ka je napisala Olea sativa že kar nekaj let in se zelo dobro obnese.Sploh ko je vroče in suša,tako zemlje ne zalivam vsevprek ampak samo vodo nalijem v steklenice.Ta sistem imam pri paradižniku in kumarah.
Sploh kadar zalivajo otroci(njihovo počitniško delo)mi ne polivajo vsevprek ampak samo v plastenko in tako je tudi manj možnosti da vmes še kaj polomijo.
V njih sicer še nisem našla nobnega polža,ali kakšne druge žuže.Je pa tudi priročno za dognojevanje.
Res zgleda malce "plastično",ampak saj se zelenjava hitro razraste in se plastika hitro skrije.
anaeva
Sporočilo je spremenil(a) anaeva dne 29. 2010 21:26
30. maj 2010 18:32
OleaSativa, pa namesto s folijo prekrij odrezana dna plastenk s kako mrežo ali magari gazo - žužki ne bodo cepali noter, "pokrovčkov" ti pa tudi ne bo treba odstranjevati, ko boš nalivala vodo.
lp
cervus
2. jun 2010 13:38
Hej elaphus, super ideja Hvala OleaSativaneznan uporabnik
2. jun 2010 13:41
Kaj pa veter? japaja
2. jun 2010 13:52
japaja je napisal/a: |
Kaj pa veter? japaja |
neznan uporabnik
2. jun 2010 14:27
Okej, Sara, sem šla še 1x prebrat...če je gaza na dnu plastenke, potem veter res nima veze (Žužki se pa vseeno utopijo..no ja, naravna selekcija pač) japaja
2. jun 2010 14:31
Kako, na dnu, na vrh plastenke napneš gazo, pritrdiš z gumico in nalivaš skozi gazo. Nič posebnej kunštnega. Sicer pa letos dež ves čas zaliva...................
rimljankaneznan uporabnik
2. jun 2010 14:38
Ajoj!! Evo, sem šla še enkrat prebrat..okej, zdaj razumem: dno, ki ga več ni in ki je obrnjeno navzgor, prekriješ z gazo in pritrdiš z elastiko, simpl k pasulj!! japajaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami