16. sep 2013 11:28
Zdaj sem pa resnično v dvomih glede najema vrta. Včeraj sem šla pogledat to zemljo, pa vidim, da to ni to kar lastnik govori. Ni prekopano, je le trava in grmovnice. Ni utrjen dostop...Pa tudi kvadratura ni takšna kot je rekel.
Mi je že zadnjič po pogovoru z njim bilo malo čudno , kako si on to predstavlja- namreč, da se naj najemniki sami med sabo zmenimo kako bomo razdelili in si odmerili, ker s s tem nima časa ukvarjat. A potem se bomo pa kregali, kdo prej pride, si prej izbere mesto... Da ne dovoli nobenega peska ali kakšnih posegov na vrtu razen zemlje, da ne bo prišla kaka inšpekcija. Pa da bi bilo najbolje, da jaz poiščem še kake interesente oz.kar vse.
Torej on bi samo pokasiral, mi sami pa si naj rešimo dostop, razdelitev. Že sosed, ki živi tam je bil nad novico, da se zemlja oddaja čisto presenečen. On trdi, da je lastnik drug.
Meni to ni všeč. Pričakovala sem, da bo zemlja prekopana, da bo dostop utrjen in da bo sam poskrbel glede najemnikov in odmere. Ne vem, nimam izkušenj, ampak to mi res malo smrdi. Ali pa hoče samo pokasit denar vi pa se sami med sabo zmenite, če se lahko. Če se je že odločil oddajat zemljo večim strankam, bi pa lahko poskrbel tako kot je treba. In tudi dovolil kompostnike, cisterno, sode, kakšne deske in nasul dostop.
Pa še to je rekel, da se dvakrat ne misli vozit 15 km in da je ob ogledu tudi podpis pogodbe.... Ampak glede na vse nimam kaj podpisat, če so stvari drugačne kot bi morale bit.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi