6. apr 2011 14:14
rimljanka:
Pišem: Antea ter solata Canasta, hvala za te preizkušene informacije! Grem kmalu v nabavo, upam, da oborožena s čim več takimi informacijami. Ali nekateri ne smejo imeti kompostnika? Čudno, zadnjič je soseda kolegici rekla, ki je tak isto vzela vrt, da ne smejo imeti zbiralnice vode na vrtu, a sem msilila, da sem kaj narobe razumela...tudi ta moj vrt bom namreč morala nekako zalivati z zbiralno vodo, na kakšen način se moram pa še poglobiti.
Nikoli pa nisem vedela, zakj so vsi kompostniki 'isto okrašeni'--->
s sončnicami ter preklami fižola
)) Baje, da se da potem na njem lepo saditi tudi kumare in ne pridejo grenko.
Mimogrede, kako pa necvetoč plevel cveti, v smislu kdaj ima semena, da ga ne daš na kompost?...ok, preveč trenutno!
Nekako sem se zamislila, da bi morda šlo, če bi večino pognojila z uležanim gnojem in pustila dobre 14 dni oziroma več dokler ne bi pričela s sadikami paprike, jajčevcev, feferonov, melon, paradižnika in krompirja (če ni to že prepozno, saj povečini bi bil za čez zimo?) en del -za takoj- pa uporabila Biobrazdo hlevski gnoj ter nasejala solato, krešo, korenje, peso, redkvico, petršilj, nizek fižol. In še rastline za zeleno gnojenje, mi je všeč ajda, a baje se ne dobi tako malo zrnja za kupit...aja, pa maja bi še pognojila z namenskim organskim gnojem za plodovke kar je takega.
Nekaj odmora, pa vmes skočim na občino-knjižnico-pa akcija!
p.s. od Miše Pušenjak imam shranjene članke in so super, komaj čakam knjigo
M.
kdor se napije je srečen en dan, kdor se poroči je srečen eno leto; kdor prične vrtnarit je srečen celo življenje. Kitajski...
Sporočilo je spremenil(a) terakota dne 06. 2011 14:20
Sporočilo je spremenil(a) terakota dne 06. 2011 14:22