Moj vrt

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

2. avg 2012 4:58

Milži, maščuj se moškim cvetovom in jih speci . Pusti nekaj primerkov za primer, če si kateri ženski cvet spregledala, da bo zrastla še .Lahko jih polniš, paniraš ali samo na maslu opečeš.

Matejaoz, jaz sem imela letos zanič brokoli, sploh ni delal glave , ampak je šel kar v cvet.Mislim, da je tvoja cvetača naredila enako.

http://www.cornus.si/slo/cvetaca.htm

 

 

jovita

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

2. avg 2012 14:38

vikica je napisal/a:

Najbrž bom dala obrt dol. Nimam več energije, da bi se borila s toliko nasprotniki. Breskve, robide, ribez pa tudi že jabolka mi kljuvajo in obirajo ptiči, najbolj pridni so kosi in šoje.Krompir, paradižnik, rdečo peso mi jedo poljske miši in voluharjifižol komaj diha zaradi premalo dežja, itd.Da ne pozabim raznih uši, gosenic in podobne golazni. Najbolj sigurno je vzeti vrečko in denarnico ter zaviti v najbližnjo trgovino, vse je znižano, napol zastonj, uporabiš lahko razne točke, popuste in podobne trgovnske trike

 

My sentiments exactly. 

Vanja

Mamka Bršljanka  

član od: 24.5.2012

sporočila: 255

2. avg 2012 14:56

vikica je napisal/a:

Najbrž bom dala obrt dol. Nimam več energije, da bi se borila s toliko nasprotniki. Breskve, robide, ribez pa tudi že jabolka mi kljuvajo in obirajo ptiči, najbolj pridni so kosi in šoje.Krompir, paradižnik, rdečo peso mi jedo poljske miši in voluharjifižol komaj diha zaradi premalo dežja, itd.Da ne pozabim raznih uši, gosenic in podobne golazni. Najbolj sigurno je vzeti vrečko in denarnico ter zaviti v najbližnjo trgovino, vse je znižano, napol zastonj, uporabiš lahko razne točke, popuste in podobne trgovnske trikeNe bo me več zanimala vremenska napoved, ne nasveti za bio vrtnarjenje, še najmanj pa nakupi raznih semen in bio škropiv. Sedela bom lepo pred televizorjem, se jokala ob španskih nadaljevankah in bolj pogosto obiskovala kulinariko. Pa naj kdo reče, da ni to najbolje.

 

čis res!! se upiraš dokler se da, pol pa ne gre več.

Mamka Bršljanka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17811

2. avg 2012 15:21

Hja,temu rečemo evolucija.    Najjači ostaju (in redke izjeme seveda so).

rimljanka

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

2. avg 2012 17:35

Letos sem pa tudi jaz že skoraj obupala nad svojim vrtom . Toliko plevela nisem imela še nikoli in , če hočem to spraviti v red , bo prej zima . A še ima sploh smisel ?

Brokoli in cvetača , ki bi morali napravit cvet sem zmetala ven , ker nista kazali nobenega veselja do tega , solata braziljanka pa sploh ni naredila glav , ampak je šla takoj v cvet . Pa ni bila pregosta . Tudi kanasti , ki gre redko v cvet , je pri meni uspelo . Fižol slabo kaže , graha komaj za 1 rizi-bizi , korenček sploh ni kalil , čeprav sem ga dvakrat sejala ( pa to me sploh več ne jezi , ker na mojem vrtu ne uspeva in pika ) Lepo mi pa raste peteršilj , paradižnik , kumare , bučke , blitva , por in kolerabica . Tudi lubenice se debelijo , melancane se pa še kar obotavljajo . Voluhar ali miši so mi požrli tudi arašide in sadiko artičoke . Teh mi je še najbolj škoda .

Zdaj se je pa že toliko ohladilo , da lahko grem nazaj na vrt .

manca51

buci  

član od: 13.6.2002

sporočila: 141

3. avg 2012 7:39

Kumare- pikasti listi, kot bi jih napadla rja. Bujno cvetijo in že rodijo. Zalivam spodaj. Kako naj postopam naprej?

Hvala!

polarbear  

član od: 7.8.2010

sporočila: 382

3. avg 2012 13:34

Vikica in Manca ne se dat!!

Nisem nek strokovnjak,si pa hočem doma pridelati res bio zelenjavo....nekaj zase,nekaj pa za prisklednike(voluharje,miši,gosenice...)


Ampak treba je evolvirati...prvo leto sem imel samo sfrezan travnik,klasične gredice+pomanjkanje časa---skratka do konca sezone je bil pravi kaos z malo pridelki....

Drugo leto gredice zamulčene+rastlinjak za paradižnike--kar uspešno vendar zopet preveč dela zame

Letos dvignjene grede z masivnimi  lesenimi okvirji+nabava ječmenove slame za mulčenje...zelo uspešno,vendar zaradi borbe z voluharjem  in točo spet delamo plane za drugo leto

Skratka ne se vrnit na ono brezokusno kupljeno zelenjavo

polarbear

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

3. avg 2012 20:39

Preden vsi obupamo predlagam, da na vrtnarenje gledamo drugače:

imamo brezplačen fitnes, breplačno savno, brezplačno aerobiko, pa še kaj bi se našlo.Potem pa imamo veselje (in jezo), ko vidimo rezultate svojega dela in pobiramo plodove.In imamo temo za klepet s sosedo(m).

 

jovita

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

3. avg 2012 21:42

Da si olajšam dušo,moj vrt -njiva katastrofa.Ne bom se ponavljala,ker ste več ali manj že opisale, enako je pri meni.Se trudim z zalivanjem, da vsaj kumare in bučke ohranim pri življenju, pa mi že zelo male porumenijo in odmrejo.Po njivi dva cm široke razpoke, se bojim da podem dol do pekla.Najbolj me žalosti da moram sredi poletja kupovati v trgovini korenje, bučke,tudi jaz bi dala obrt malo na dopust.Še sreča da imamo OI da si napasem oči na vseh teh mišičnjakih,če se že na zelenjavi ne morem.

adalbert

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

3. avg 2012 22:28

Ne obupat z vrtnarjenje!

Tud pri nas ni šlo vse kot bi moralo:

ena runda solate ful ušive, da je šla proč

ušiv bob, ga je bilo komaj za dvakrat

pa strune, so naredile nekaj škode kropirju; neki majhni beli črvički so obglodali koreninice mlademu zelju in cvetači

sedjle pritiska vročina je stročji fižol bogi

lahko pa prištejem zraven še pozebo, tako, da bomo letos imeli čisto malo jabolk, nič hrušk, češenj, sliv; breskev je pa prestala.

Odlično se počutijo lubenice, melone

pa melona, ki se je sama zasjala v rastlinjaku

bučk smo že veliko pobrali in še zelo cvetijo

graha je bilo ogromno, je že v skrinji, potem smo ga pri zemlji postrigli in ob isto oporo poflancali kumarice za vlaganje; kumarice sem prej sejala v lončke; ne delajo še dolgo


pa paradajz, paprika, melancani (do sedaj obrala le enega)

 Mogoče še vzamem fotič, da poslikam moje veselje.

 

 

katti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti