15. nov 2008 21:04
Danes sem znova videla, kako ljudem res kaj težko dopoveš: na mariborskem pokopališču Pobrežje so en keson namenili zgolj za odpadne sveče, drug je tam za vse ostale odpadke. In čeprav ne pol prazen, je v zabojniku, na katerem lepo piše SAMO ZA SVEČE videti še kupe rož, zelenja in ne ne vem česa vse. Naj poudarim, da sta zabojnika druga zraven drugega, torej ni treba nositi sveč na en konec in drugih odapdkov spet drugam ... Pa kaj naj Snaga še naredi? Naj še nekoga zaposli, da bo ljudem kazal, kaj naj na zabojniku piše?
Glede na mnenje vanjetajnsek bi rekla samo, da jaz razmišljam malo drugače. Da Snagi zato, ker že uporabniki ločujemo odpadke, morda ni treba za to delo zaposliti dodatnih ljudi, oziroma da lahko na depinijah in v sortirnicah delo organizirajo tako, da gre predelava odpadkov hitreje in učinkoviteje, kar je tudi svojevrsten prihranek. Da torej prihranimo na času in pri stroških, zaposleni, ki bi soritrali tisto, česar mi nismo, pa lahko delajo že pri naslednji fazi obdelave odpadkov.
Druga zgodba je, da so nekatere storitve predrage, da vse v zvezi s predelavo odpadkov ni tako, kot bi moralo biti. A nekje je treba začeti. Jaz sem začela pri sebi. In ko vidim, da imamo po mestu ekološke otoke, kamor lahko brezplačno odlagamo različne vrste odpadkov, da zaposleni tudi priskočijo na pomoč, se mi zdi, da moj trud vendarle ni zaman.
Mamamia
Mamamia
mamamia