Inventura

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

tema odprta - 14. nov 2008 9:11 | ogledi: 1.873 | odgovori: 13

tudi jaz se obračam na vas s težavo, ki ni kulinarična, vendar ste tukaj ljudje iz vseh vetrov zato upam, da ima kdo izkušnje glede inventure.

pred pol meseci sem se zaposlila v trgovini z materiali za šivanje. Ker je poslovodkinja zbolela sem nekaj slišala, da naj bi jaz letos vodila inventuro. Jaz pa sploh ne vem natančno za kaj se tam gre, saj še nisem nikoli bila zraven pri inventuri, razen kot pomožno osebje, ko sem merila bale in preverjala zraven zaloge. Mi lahko kdo pomaga kaj točno moram delati pri inventuri? lepo prosim, ker se december bliža jaz pa bi bila rada čimbolj pripravljena. Hvala

kleo

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. nov 2008 9:14

Lepo se napoti do vaše računovodske službe in ti bodo iz prve roke povedali, kaj od tebe pričakujejo, pa še skopirali ti bodo zapisnike popisnih komisij iz prejšnjih let. Vendelina jr.

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

14. nov 2008 11:19

Na inventuri, najprej zložiš izdelke ki so isti skupaj, da jih lažje potem šteješ. Nato (če imaš zložene v vrsti enega za drugim) na prvega nalepiš kodo izdelka. Potem sledi štetje , na listek napišeš število izdelkov, potem poskeniraš kodo in vpišeš število z listka, ki ga tudi odstraniš, da veš kaj je že in kaj ne. Nato se to vnese v računalnik, kjer moraš imeti podatke o zalogi (prevzemi), ti vneseš dejansko zalogo in dobiš števila manjka ali viška. To je zelo na grobo in bolj po domače povedano biba

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

14. nov 2008 13:16

Sigurno ne boš sama pri inventuri,ker mora biti komisija. Artikle zloži, če je možno tudi po abecedni vrsti, da ti bo lažje. Dali ti bodo spisek artiklov ki jih boš štela in upisovala.Tako smo delali včasih ,ni noben bav bav. Srečno adalbert

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

14. nov 2008 13:56

JE, JE ....pravi bav bav...prava nočna mora, vsaj zame...vsako leto sproti.

rrr

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

14. nov 2008 13:58

Kleo, ampak to je samo moja nočna mora, saj drugače ni kaj ravno pretresljivega - odvisno od organiziranosti, števila različnih artiklov.....kar korajžno

rrr

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

15. nov 2008 6:47

kaj če je preveč viška ali manjka? pri nekaterih artiklih je precej manjka pri nekaterih pa viška kleo

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

15. nov 2008 13:44

To jaz zelo rada delam-štejem in pišem v tiste lepe tabele.Potem,ko,mi pa zaloga v kišti(računalnik) in moje štetje ne gredo skupaj,no potem je pa druga pesem.Vendar je pri nas vsaka inventura kar mala zabava. toppy

Deklica68  

član od: 9.5.2008

sporočila: 9

15. nov 2008 17:36

V primeru, da je se po izvedenem štetju, merjenju... materiala oz. blaga ugotovijo viški oz. primanjkljaji, je to potrebno navesti (razkriti) za vsak artikel posebej, in sicer v poročilu o delu komisije. Torej je potrebno razkriti dejansko stanje, ki ga bodo nato v računovodstvu uskladili s knjižnim. Od primanjkljajev je potrebno plačati tudi davek. Povprašaj v računovodstvu ali obstaja Navodilo o izvedbi rednega letnega popisa, tam naj bi našla osnovna napotila o za izvedbo. Praviloma naj bi bil pred popisom sestanek na to temo, a praksa je različna. Deklica68

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

18. nov 2008 10:26

JE, JE ....pravi bav bav...prava nočna mora, vsaj zame...vsako leto sproti. Kot je napisala.................res je tako............pa kaj inv...............živci,če ne bo šlo čez..........jao.......jao......letos je šlo...............super.............čakamo drugo leto.......... petardica

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

18. nov 2008 12:00

Pri nas pa imamo inventuro za letos že pod streho (stanje na 31.10). Superca, pa še dobro se je izšlo. Stopi v računovodstvo in k šefici ter se pomenite. Saj veš strah ima velike oči,...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti