Inventura

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

16. dec 2008 20:49

pa mora biti vse 100% premerjeno? ker imam nekaj drobnarij, ki nanesejo 1000 m pa me zanima, če moram premerit, ker ne vem kako potem nazaj naviti. ... mora biti obvezno inventura cel dan ali si lahko en dan vse premerim in popišem,naslednji dan pa npr. dopoldan vse popišemo v računalnik, popoldan pa trgovino normalno odpremo? Dopoldan bi bila zaprta, popoldanska izmena pa bi začela normalno delati. ne sme biti preveč manjka niti plusa,ne? kleo

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

16. dec 2008 21:56

Karkoli boš že delala Kleo, ti ne zavidam. Inventura je silno dolgočasna reč, je pa nujna. Če ima tvoja trgovina viške pomeni, da goljufate kupce, če ima manjke pomeni , da vam kradejo stranke ali pa osebje. Druge razlage ni. Ja , če želiš, da bo inventura imela smisel potem moraše vse premeriti in prešteti sicer je brez veze. Jo pa lahko delaš en teden, če ti bodo dovolili ampak seveda mora biti v tem ćasu trgovina zaprta. kakor koli, želim ti uspešno delo. LP hedonist

LENČA  

član od: 30.5.2006

sporočila: 354

16. dec 2008 22:03

Bistvo inventure je, da natančno popišeš vso zalogo, ki jo potem uskladiš s knjižnim stanjem. Pač se najdejo manjki in viški. Tvoja odgovornost je, da bo na tisti bali zares toliko metrov, kolikor jo boste popisali. Če ti na oko veš, da je na bali res 1000 m je to popolnoma tvoja stvar. Ti odgovarjaš, če se kasneje izkaže, da je pri inventuri ni bilo toliko. Izgovora, da je nisi res natančno pomerila ni. Kdaj in kako se izvede inventura je stvar podjetja. Če je tvoja last pa se odloči sama, na kakšen način boste izvedli inventuro, da ne bo napak. z inventuro da se uskladi dejanska zaloga. Manjke in viške uskladiš, na koncu dobiš rezultat, za katerega ja najbolje, da je čim bližje ničli. LENČA http://www.moj-album.com/uredi/lencaa/144316 Sporočilo je spremenil(a) LENČA dne 16. dec 2008 22:13:19

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti