Ste tudi eni izmed njih?

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

2. mar 2010 6:54

Nasja je napisal/a:

Pravica do pokojnine .............(ali pa uživajo življenje na račun zaposlenih).Nasja

Čakaj, čakaj, saj so ONI tudi plačevali v taisto vrečo, ko so bili aktivni. Na čigav račun torej živijo? Oni so plačevali drugim, zdaj pa naslednji plačujejo njim.

rimljanka

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 556

2. mar 2010 18:59

ja Nasja očitno nisi nikoli opravljala težkega fizičnega dela na svojem delovnem mestu,če ga bi bi vrjetno drugače razmišljala.Sama si ne predstavljam,da bi svoje delo opravljala tako rekoč do smrti,da nebo pomote delo,ki ga opravljam me veseli ampak pri 65 letih se pa res nevidim več sposobno opravljati svojega dela v tem obsegu kot ga danes.Edino če bi bila našim varovancem za družbo ja tako je to niso vsa dela enako lahka ali enako težka in so velike razlike.Moja hrbtenica vrjetno pri 60 ali pozneje nebo zdržala napora,ki ga zdrži danes in tempo,ki je vsak dan hujši.Nevem kdaj bodo mladi pridobili izkušnje,če se nikakor nebodo mogli zaposliti in potem se govori,da so brez izkušenj,pa saj ni čudno upokojeni delavci delat honorarno,mladi pa na zavod.Me zanima kje je tu pravica. chappy

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

3. mar 2010 16:32

Razmišljam v tej smeri, da je svet zasičen z razno raznimi nepotrebnimi proizvodi, ki smo jih kupovali ko smo imeli denar. Sedaj ko je kriza ,ljudje pač ne menjujejo in dokupujejo česar nujno ne potrebujejo. To povzroča, da je vedno manjše povpraševanje in se več ne proda vsega kar se naredi. Torej, če ni povpraševanja, ni proizvodnje in če ni proizvodnje se ne potrebuje več delavcev. Ljudje, ki ne bodo imeli dela in denarja, se bodo stežka odločali za otroke. Ker je na zemlji vedno več ljudi, bo ta kriza in pa naravne nesreče povzročilo, da se bo rast prebivalstva ustavila. Tako se bomo morali pač znajti znotraj teh možnosti. Narava pa bo poskrbela za ravnotežje. Mogoče neumno razmišljanje, ali pa je le nekaj na tem. Razmislite in komentirajte.

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 556

3. mar 2010 18:48

Vikica res je le kako naj se mladi odločijo za otroka,če so brez službe oziroma ženska takoj ko ostane noseča pristane na zavodu za zaposlovanje.Sama sem še mlada imam najstnico edinko,včasih mi je žal da nimam še enega otroka,sedaj se mi zdi da bi bila razlika prevelika prej ni bilo službe za nedoločen čas,pa še s partnerjem temeljito na svojih plečih plačijeva za grehe njegovih pokojnih staršev kaj čmo,ko pa takrat niso imeli pameti tam kot bi jo mogli danes po toliko letih pa bo težko dokazat resnico in tako se lahko zgodi da ostanemo brez strehe nad glavo. In potem ti kdo pravi lahko vama ko sta vse dobila,le kaj eno figo le en velik kup problemov,ki dostikrat nedajo spati in uničijejo živce. chappy

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

3. mar 2010 19:00

Resnično se strinjam s tem,da če ima človek pogoje za pokojnino naj gre.Mladi nimajo izkušenj,a kako pa jih bodo dobili,če ne bodo delali.Hčera ima na fakulteti tudi starejše profesorje,na žalost moram reči,da samo služijo, študenti pa imajo bolj malo od njih.Tudi tukaj naj se naredi red,kajti čas gre naprej oni pa živijo v nekem drugem času in seveda bi mlajši profesorji bili bolj na mestu.Stari so nad 70 let.Naj si najdejo drug hobi in dajo mesto mlajšim.Razumljivo pa je,da fizični delavec v letih,ki jih pregara ne more delat v starosti ,ker je izčrpan.Pa prav delavec bi najbrž rabil kakšen dodaten euro,kajti plače so slabe in seveda posledično pokojnine. Borzo in vse tegobe povezane s tem sem dala skozi sama,kakor tudi mož.Je bil čas,ko sva bila oba brez službe.Smo se nekako pretolkli skozi.Res je,da je mož iskal,iskal,delo po dveh letih ga je našel. dari

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

3. mar 2010 19:09

meni se spet počasi izteka pogodba, ne vem še kako bo za naprej, nič novega na obzorju, no nekaj razgovorov sem v zadnjem času imela, pa žal brez kakšnega večjega uspeha. No na en način lahko rečem, da je to, da sploh pride do razgovora že nekaj, da te v tistih kupih prošenj sploh opazijo. Pa da sploh dobiš odgovor, ravno danes sem enega, se ve katerega, sem pa opazila, da zadnje čase, tudi odgovori neizbranemu kandidatu niso tako suhoparni, ampak ti še zaželijo veliko sreče pri iskanju zaposlitve in še kakšno drugo lepo besedo najdeš. Včasih se ti kar zazdi, da se tudi delodajalci malo bojijo prihodnosti. Upam, da bom dobila kakšno službo, pa čeprav bo minimalec. Kako že pravijo, bolje vrabec .... Pa upajmo, da se bodo časi kaj izbiljšali. lep pozdrav, anitram1

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

3. mar 2010 19:16

Držim pesti zate Anitram1. Meni pa sploh ne odgovarjajo na prošnje. V pol leta sem imela tri razgovore. Delodajalci ne upoštevajo več izkušenj, ampak gledajo na emšo. Žalostno, ampak resnično. syu

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

3. mar 2010 20:45

Zadnjič sem poslušala oddajo kako je uspela J.Koreja. Povabila je upokojene strokovnjake, da so za simbolično nagrado skupaj z mladimi kadri razvijali in modernizirali proizvodnjo. Ustvarjali nove tehnologije in delovna mesta. Oboji so zadovoljni, stari, ker še niso za staro železo in lahko uporabijo svoje dolgoletne praktične izkušje, mladi pa svoj mladostni elan in teoretično znanje. Uspeh je viden. Verjetno je recept prenosljiv.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. mar 2010 21:27

Ja, saj vsi poznamo tisto slovensko ljudsko pravljico - Pšenica, najlepši cvet, kajne?

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti