12. nov 2008 10:53
Jaz sem noro veliko na cesti, prav tako moj mož, sva dnevna migranta na delo v prestolnico in tedensko prevoziva tudi 2000 km. Na cesti vidim in doživim marsikaj in zlasti tesne situacije, ki se preveč pogosto dogajajo, so razlog, da zadnja leta ne "blendam" več. Zlasti ne norcem, ki me prehitevajo v škarje, ali pa mi divjajo nasproti, da ne vem, ali se jim bom lahko izognila ali ne. To so vendar potencialni morilci (kot tistih 176 pijancev, ki jih je policija pridržala na martinovo). Se opravičujem, če sem za koga preostra, ampak to so dejstva. Sama se trudim voziti po predpisih, ne zaradi kazni, zaradi varnosti sebe in drugih. Navadila sem se, da krenem od doma pravočasno in ne razmišljam več o tem, da lahko padem na radar. Ne morem (no, mogoče pred kakšno cestninsko postajo, če sem iskrena, še kdaj prepočasi pohodim na zavoro in mi ne uspe do znaka znižat hitrosti na 40... ampak se trudim). In 50 v naselju? Ja, je počasi ampak zakon je zakon in varnost naj nam bo res na prvem mestu. Irena