Nakup štedilnika

kobra2  

član od: 14.8.2008

sporočila: 11

11. nov 2008 10:22

Mislim, da ni kaj razmišljati. Ko kupuješ novo tehniko kupi najboljšo, ker drugače je že zastarelo. V tem primeru je najboljši indukcijski štedilnik- vreden svojega denarja. Ga imam sama in sem zelo zadovoljna. Žal mi je edino, da sem vzela 2+2 in ne 4 indukcija. Lažje se čisti kot plin in je zelo varčen. Poglej malo primerjave z ostalimi energani. Pečica pa je tako- ventilacijo mora imeti. Glede samočisčenja pa:meni se ne obnese, ne vem kaj je to samo nekaj segreva. Brez veze. Štedilnik pa obvezno INDUKCIJA. kobra2

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. nov 2008 13:39

Imam 2+2 indukcija in steklokeramika, najbolj je zadovoljen moj mož, ker zdaj, kadar sem jezna, ne upam več premetavat in ropotat s posodo po štedilniku, da se mi ne bi plošča odkrušila. Po moje je v "resnih" kuhinjah nimajo ravno zaradi tega, ker (verjetno, no) v naglici nič kaj nežno ne postavljajo posod gor. Mislim pa, da se indukcija po hitrosti mirno lahko kosa s plinom, pa vsa zadeva mi je zelo všeč tudi zato, ker je tako fino avtomatizirana. Ko dobiš en "grif" in se navadiš, mirne duše lahko daš kuhat kosilo, nastaviš avtomatiko in greš na sprehod (al pa listje grabit, no, ko je ravno jesen).

Da o čiščenju seveda ne govorimo - čista uživancija, hehehe.

LP

cervus

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

11. nov 2008 14:00

Steklokeramika, imam jo dobra štiri leta. Zlahka se očisti, odzivnost se mi sploh ne zdi tako slaba kot je ena od predhodnic omenila, je zelo komot!, nanjo lahko odlagaš stvari... Če se boš odločil za steklokeramiko, naj bodo komande senzorske (se lažje čisti). Sam pa nikakor ne bi kupil kombiniranega plin-elektrika, saj v tem primeru ne narediš nič oz. za drag denar kupiš nekaj kar ni ne tič ne miš. Naslednji nakup pa bo vsekakor indukcijski štedilnik. lp Vlado

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. nov 2008 15:34

Primerjava s tem, kaj imajo v profesionalnih kuhinjah - je malo ponesrečena. Tam imajo, med drugim več ljudi, skladno s tem je tudi proces dela drugačen, kot doma.....in last but not least, v profesionalnih kuhinji so tudi zaposleni čistilci, ki potem čistijo kuhinjo, ker profiji pacajo, da boli.... Anyway, ko se človek po službeni dolžnosti sprehodi po profi kuhinji v uri dneva, ko kuhinja še ne dela - vidi toliko svinjarije pa tudi vonjave, niso najboljše, skratka je bolj fej.... Meni so se plinski gorilniki vedno gravžali. tisti plamen je puščal sledove na posodi, in potem je tako ožgana posoda puščala sledove na policah v omarah in potem se je to skrivalo tako, da se je s papirjem prevleklo police....o, dobri bog, ne, hvala.. Pa tiste mrežice niso bile nikoli očiščene. No, jaz imam rada stvari, ki se dajo očistiti. To, da imam v kuhinji wok, je izjema, ki potrjuje pravilo in ta pečena umazanija mi zadošča. Več bi bilo preveč. Steklokeramiko uporabljam od zgodnjh devetdestetih let in mi je blazno komot in je čisto ena druga organizacija na štedilniku, ko lahko takoj prestaviš pisker in potem zmanjšaš dozo ognja. Glede pečice je pa tako, da kdor je slab v pečenju, bo vedno pečica kriva... (sem slišala že toliko izgovorov in umovanj na temo navadna ali ventilatorska od oseb, ki so pogrnile na izdelavi biskvita, da tega ne jemljem več resno). Vendelina jr.

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 757

11. nov 2008 17:50

hedonist je napisal/a:
Kupujem nov štedilnik. Pravzaprav kuhalno ploščo in vgradno pečico. Ker sem prepričan, da imate tudi pri tem mnogo izkušenj vljudno prosim za par informacij.1. Moji domači se navdušujejo nad steklokeramično ploščo. Meni pa stvar ni ne vem kako všeč saj navsezadnje v kateri resni kuhinji pa jo sploh imajo ? Tudi nisem še videl kakšnega hotelskega ali reastvracijskeg kuharja da bi jo uporabljal. Vsi imajo plin no in plij je tudi meni zakon. Kaj mi torej svetujete ?2. okrog pečice nimam nekih posebnih dilem, zanima me pa kako pomebne pri nakupu so znamke. Je bolje iti na znana imena in plačati s tem tudi višjo ceno ali to ni tako pomembno ?3. se tak nakup splača v tujini (italija, avstrija,....) ali so cene enake kot pri nas ?Hvala že v naprej za vaše nasvete in odgovore.LPhedonist

1. Spomladi sem kupila Siemensovo  indukcijsko steklokeramično kuhalno ploščo. Kuhati na tej plošči je precej podobno kuhanju na plinu, ker ravno tako omogoča hitro odvzemanje in dodajanje moči. Čiščenje - sanjsko hitro v primerjavi s štedilnikom na plin.  Edini minus (dodatni strošek) - morala sem zamenjati vso posodo. Razen na eno novejšo kozico, se na prav nič ni prijel magnet. 

Na začetku je bilo prav hecno. Navodila za štedilnik na eni strani, navodila za piskre na drugi strani.

V tej temi je bilo nekaj govora o tem.

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7247 

2. Tudi pečico sem vzela Siemensovo in  super se speče v njej vse, kar dam noter. Zdaj sem šele  ugotovila, koliko ga je biksala ta stara pečica in da je bil skrajni čas za zamenjavo. ActiveClean - samočistilna avtomatika (piroliza) - sanjsko enostavno čiščenje :) 

3. Kakršnokoli  mašinerijo kupujemo v Sloveniji.  Če pride do okvare v času garancije, se to ureja pri pooblaščenem servisu. 

barbara9

Sporočilo je spremenil(a) barbara9 dne 11. nov 2008 18:17:03

Nežinka  

član od: 19.7.2006

sporočila: 191

11. nov 2008 18:25

Vendelina jr. je napisal/a:
No, jaz imam rada stvari, ki se dajo očistiti. To, da imam v kuhinji wok, je izjema, ki potrjuje pravilo in ta pečena umazanija mi zadošča. Več bi bilo preveč.Steklokeramiko uporabljam od zgodnjh devetdestetih let in mi je blazno komot in je čisto ena druga organizacija na štedilniku, ko lahko takoj prestaviš pisker in potem zmanjšaš dozo ognja.Vendelina jr.

Vendelina ml., kakšen vok pa imaš za na steklokeramiko?

Mi2 namreč tudi prisegava na plin, eden od razlogov je ravno vok, ki na ravno ploščo tako ali tako ne gre (govorim o pravem voku, ne o Tefal vok posodi z ravnim dnov in podobnih "variacijah"). Je pa verjetno vse skupaj stvar navade in všečnosti, vsaka stvar ima prednosti in slabosti :)

If they don"t have chocolate in heaven, I"m not going! http://easypika.typepad.com/

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15835

11. nov 2008 19:16

[citat=--Nežinka--]

[citat=--Vendelina jr.--]No, jaz imam rada stvari, ki se dajo očistiti. To, da imam v kuhinji wok, je izjema, ki potrjuje pravilo in ta pečena umazanija mi zadošča. Več bi bilo preveč.Steklokeramiko uporabljam od zgodnjh devetdestetih let in mi je blazno komot in je čisto ena druga organizacija na štedilniku, ko lahko takoj prestaviš pisker in potem zmanjšaš dozo ognja.Vendelina jr.[/citat]

Vendelina ml., kakšen vok pa imaš za na steklokeramiko?

Mi2 namreč tudi prisegava na plin, eden od razlogov je ravno vok, ki na ravno ploščo tako ali tako ne gre (govorim o pravem voku, ne o Tefal vok posodi z ravnim dnov in podobnih "variacijah"). Je pa verjetno vse skupaj stvar navade in všečnosti, vsaka stvar ima prednosti in slabosti :)

If they don"t have chocolate in heaven, I"m not going! http://easypika.typepad.com/[/citat]

Vok (ne s čisto špičastim dnom, jasno) se zelo dobro obnese (imam večjega litoželeznega, premer dna je mogoče 10 cm ) tudi na steklokeramiki. Veliko jedi pripravljam v voku in je vse Ok, sem že omenjala, da  meni SK plošča na deveti stopnji izjemno močno greje.

Mamamia

mamamia

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

11. nov 2008 20:53

Pa kaj še, poznam eno hudo resno kuhinjo, pa imajo ravno steklokeramiko. Pa kuhajo za ogromno maso ljudi, in to "hude" zadeve.

peter

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5049

11. nov 2008 21:26

Hvala vsem, ki ste se potrudili in mi dali obilico koristnih nasvetov. Pod toliko težo argumentov bom pač klonil in ja, v naši kuhinji bomo odslej kuhali na steklokeramični indukcijski plošči. Pečica je pa itak pečica, če ne znaš peči solnograških ti ni nobena pečica ne pomaga, tu ima Vendelina Jr prav. Ja Ibiza saj ne trdim, da katera kuhna nima steklokeramike ampak prav veliko jih ni ,to lahko rečem saj nekaj poznam tudi jaz to sceno. Ampak bodi dovolj te debate, prepičale ste me in jaz sem vam hvaležen in se še enkrat vsem zahvaljujem. LP hedonist

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15835

12. nov 2008 10:09

In na naslednje srečanje Kulslo boš priensel hrano, prirpavljeno v aparatih, kupljenih s pomočjo naših nasvetov... Bo to kar pravšnji izraz hvaležnosti.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti