Nakup štedilnika

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

tema odprta - 10. nov 2008 22:07 | ogledi: 3.141 | odgovori: 21

Kupujem nov štedilnik. Pravzaprav kuhalno ploščo in vgradno pečico. Ker sem prepričan, da imate tudi pri tem mnogo izkušenj vljudno prosim za par informacij.

1. Moji domači se navdušujejo nad steklokeramično ploščo. Meni pa stvar ni ne vem kako všeč saj navsezadnje v kateri resni kuhinji pa jo sploh imajo ? Tudi nisem še videl kakšnega hotelskega ali reastvracijskeg kuharja da bi jo uporabljal. Vsi imajo plin no in plij je tudi meni zakon. Kaj mi torej svetujete ?

2. okrog pečice nimam nekih posebnih dilem, zanima me pa kako pomebne pri nakupu so znamke. Je bolje iti na znana imena in plačati s tem tudi višjo ceno ali to ni tako pomembno ?

3. se tak nakup splača v tujini (italija, avstrija,....) ali so cene enake kot pri nas ?

Hvala že v naprej za vaše nasvete in odgovore.

LP

hedonist

5rusa  

član od: 19.10.2005

sporočila: 285

11. nov 2008 7:45

Tudi sama kkupujem pečico in bi bil dobrodošel vsak nasvet. 5rusa

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

11. nov 2008 7:57

Glede na vsebino točke 1 bi rekla, da si se že odločil za plin... pa kljub temu še malo branja za turobne jesenske dni:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5585

Med posameznimi blagovnimi znamkami v kvaliteti ni take razlike kot v ceni, zato jaz pri nakupu gledam predvsem na servisno mrežo.

LP, V.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. nov 2008 8:12

Za moje pojme naj izbira štedilnik tisti, ki večinoma kuha. Če hočeš plin, vzemi plin, pri nas doma ga imamo še vedno, ker se od časa do časa zgodi, da zmanjka elektrike, pa kuhaj takrat. Ampak imamo kombinacijo steklokeramične plošče z dvema plinskima gorilnikoma, mislim, da ima Electrolux v svojem programu tudi kombinacijo 3 plini + 1 elektrika.

Pri pečici pa je meni skorajda najpomembnejša funkcija hitro segrevanje, za pirolizo mi je vseeno(čeprav jo imamo, a smo jo v štirih letih vklopili dvakrat), ravno tako za izvlečna vodila, kvečjemu opečem se vsakič, ko gostujem v prijateljičini kuhinji. In po vseh študijah, katere smo naredili, ima to funkcijo hitrega segrevanja v svojem progrmau le Bosch.

Znamke pa, kakor kdaj. Tujina pa tudi, splača se ti pogledati, včasih je cenejše, včasih pa tam tam.

Loni Makaroni

barbyslo  

član od: 3.1.2008

sporočila: 165

11. nov 2008 8:29

Steklokeramiočna je super za tiste ki ne kuhajo razne mojstrovine.Včasih potrebuješ hitro segrevanje in moč.To se mi zdi da steklokeramika ne nudi tako popolno kot plin. Če imaš raje plin ostani na plinu, da ti ne bo žal.Pa kupi kakšnega bolj profi... Elektrika je pa itak danes draga kot žefran.... Mi imamo steklokeramiko že kar nekaj let.Pa ugotavljam da bi bil mogoče bolje plin.... Steklokeramika se super čisti, imaš ravno površino ki je primerna tudi za odlaganje. Plin pa ti nudi druge stvari.Za palačinke ali Kitajsko hrano, ki se dela na hitro je pa mnogo boljši plin. Od vas je odvisno kaj v glavnem kuhate. Še pa imaš možnost kupi kombinirano varianto. Možnosti je veliko. barbyslo

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

11. nov 2008 8:50

Pri nas smo s steklokeramično zadovoljni tako tako. Moti nas njena počasna odzivnost. Voda za vretje porabi kar nekaj časa, ko pa zmanjšaš pa zadeva še kar dolgo burno vre. Včasih moramo kar odstavit lonec in malo počakat, ker je prehudo. Mama se poleg večkrat jezi, ker se hudič ne ohladi in kljub temu da zmanjšaš na minimum še par minut močno vre. Nimamo pa težave, da nam na njej ne bi kaj uspevalo. Palačinke spečemo povsem enako uspešno kot na plinu. Všeč nam je zaradi enostavnega čiščenja. Tudi kuhinja je čistejša, saj ni več mastnih oblog, ki po omaricah nastajajo zaradi plina. Imamo jo že par let in še nikoli nismo bili lačni, ker bi zmanjkalo elektrike. Pri nas je nikoli ne zmanjka za več kot 5 minut, pa še to se ni nikoli do zdaj zgodilo pri pripravi hrane. Veliko večkrat je zmanjkalo plina. Marsikomu je všeč dejstvo, da v hiši nima več plinske bombe, ki jo lahko raznese. Jaz sama bi se odločila za indukcijo, saj je hitrejša, a se hkrati dobro odziva (vsaj tako pravijo). Lp magnolija

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. nov 2008 9:10

Zame bi bila ultra super idealna kombinacija 2 plina + 2 indukcijski plošči.

Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

11. nov 2008 9:51

Sama imam že več let steklokeramiko in je ne menjam več za plin (15 let sem ga imela). Pa tudi kakšna mojstrovina nastane na tej steklokeramiki.

Imam navaden Gorenjev štedilnik in je steklokeramika na stopnji devet izjemno hitra, na nižjih stopnjah mi pa tudi zelo odgovarja način kuhanja. Ampak to je očitno stvvr lastne izbire, svakinja na primer se ne odreče plinu za nobeno ceno, enako tašča.

Pri pečicah, hedonist, pa je  po moje pomembno, koliko jo uporabljaš in kaj vse pečeš v njej. Več kot jo uporabljaš, več naj ima fukncij. Pa izvlečna vodila naj ima, je lažje obračat hrano v pekaču in razmeščat, kot če moraš sam le pekač na pol ven vlačit. Sicer pa imajo sodobni modeli vsi vse, tako da je najbolje vprašati prodajalce o prednostih in slabostih posameznih modelov.

Mamamia

mamamia

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

11. nov 2008 10:04

Sem sveža lastnica indukcijske plošče in pečice Electrolux. Prej sem vedno kuhala na plin, pa ga prav nič ne pogrešam. S pečico sva še bolj na vi, ker še proučujem vse možne variante, ki jih ponuja. Ko sem izbirala med vrstami in znamkami, sem bila najbolj zadovoljna z razlago Merkurjevih prodajalcev, vsaj na našem koncu (NG) fantje in dekleta res obvladajo, tako da najbolje, da povprašaš v trgovini kako in kaj. V Italiji se ne splača kupovati, saj hodijo Italijani vso tehniko (belo in ostalo) kupovati k nam. Je pa res, da imajo oni kar precej verzij plinskih kuhalnih plošč, npr. s 5 gorilniki in podobno.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

11. nov 2008 10:16

Jaz ustvarjam mojstrovine na steklokeramični plošči 6 let (imam eno od zadnjih Coron), pogosto kuham tudi na plin iz jeklenke (kadar sem na obali). Nikoli ne bi več kupila plinskega štedilnika, naslednji pa bo skoraj gotovo indukcijski (če ne bo Aga). Po drugi strani svoje matere nisem mogla prepričati v nakup steklokeramike ali indukcije, čeprav je poskusila že oboje. Stvar okusa in malo tudi trme, se mi zdi. "The most important thing in life is to keep an open mind,", kot je rekel Hannibal Lecter, preden je odprl glavo Paulu Krendlerju...:)))) lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti