6. nov 2008 21:07
Dokler otroku ne daš probat, ti težko pove, da bi rad nekaj jedel, ne? če pa mu že daješ kruh, potem pa itak nima veze. Pri 9ih mesecih ti bo ven pljunil, če mu ni všeč, pri 1 letu pa odrinil žlico. Če mu je všeč pa zgrabil in odnesel in pojedel. Pri 4ih mesecih da pa vse v usta, pa če je za jest ali pa ne, ker takrat z usti raziskujejo svet, ker so čutila za tip tam dobro razvita, drugje pa še manj.
In ne, dojen otrok ni nujno lačen! MOja mala se je dojila 15 mesecev, potem se je sama odstavila - ampak teža ji je lepo naraščala, bila je vedno živahna in nikoli jokava, kar lačni dojenčki so. Edinkrat, ko teža je teža stagnirala, je bilo, ko so mi rekli, da naj ukinem dojenje, če sem noseča, pa ga nisem in sem ga samo zmanjšala. Naslednjič so si seveda premislili, da očitno še rabi, pa naj se kar doji:) Pa se ni zredila, čeprav je pojedla ogrooomno goste hrane, ker jo ima že od začetka rada.
Mogoče je težko razumet, ampak prebavila dejansko rabijo nekaj časa, da se navadijo na vse možne hrane, ne znajo takoj vsega izkoristit.
patka, alergologi še vedno trdijo isto.
je pa res, da je več alergij tudi, če goste hrane ne uvajaš prej kot pri 9ih mesecih. Torej naj bi obstajalo neko okno, v katerem je najboljše izpostavit otroka tem dražljajem - naj bi bilo nekje okoli 6tega meseca.