5. nov 2008 16:46
Tukaj sta dve različni stvari.
Eno so pisma Velike Gospe, ki so namenjena temu, da se iz široke populacije pobere imena in naslove nadpovprečno lahkovernih, ki se jih potem tako ali drugače individualno obdela. To se meče direktno v zbiralnik za papir, lahkovernim tetam se pa tudi ukrade iz nabiralnika, če je prilika.
Drugo je pa direkten marketing, tega se pa da znebiti tako, da pošlješ reklamni službi firme pismo, v katerem jih obveščaš nekako takole:
V skladu s tretjo alineo 45a. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-A) zahtevam, da mi prenehate pošiljati reklamna sporočila/me klicati po telefonu z namenom prodaje svojih storitev ali blaga.
Ta stavek se splača tudi naučiti na pamet in ga odrecitirati telemarketingarjem, kadar ti hočejo dopovedati, da so tvoj naslov pobrali iz telefonskega imenika in imajo zato pravico, da te kličejo v nedogled (agenti zavarovalnic, finančnih skladov in podobna svojat). Ponavadi deluje, vedno sicer ne, ampak jaz imam zmeraj zelo fin občutek, kadar koga nakurim s to recitacijo...:))))))
lp, proxima