Astro vizija

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

5. nov 2008 10:44

Kako pa se lahko teh pisem znebimo? Jaz sem bila nekoč prijavljena v Svet knjige, potem so začela prihajat pisma z Mladinske knjige. Ni je stvari, ki je že jaz ne bi zadela... Od začetka sem še odpirala, pa brala, zdaj niti berem ne več, gre v koš. Klicala sem jih naj mi to prosim nehajo pošiljati pa nič, se že pripravljam na pisanje par A4 strani. Začetnica

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

5. nov 2008 10:57

pa naj pošiljajo...zasluži pošta...otroci pa tako zbirajo star papir....

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

5. nov 2008 15:06

Pri nas gre vse to v kurilnico. lp goga

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

5. nov 2008 16:32

ZAČETNICA je napisal/a:
Kako pa se lahko teh pisem znebimo? Jaz sem bila nekoč prijavljena v Svet knjige, potem so začela prihajat pisma z Mladinske knjige. Ni je stvari, ki je že jaz ne bi zadela... Od začetka sem še odpirala, pa brala, zdaj niti berem ne več, gre v koš. Klicala sem jih naj mi to prosim nehajo pošiljati pa nič, se že pripravljam na pisanje par A4 strani. Začetnica

Imam popolnoma enak problem. Tudi po tem, ko sem jih uradno obvestila, naj mi dajo mir, ga ne dajo.

tulka

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

5. nov 2008 16:46

Tukaj sta dve različni stvari. Eno so pisma Velike Gospe, ki so namenjena temu, da se iz široke populacije pobere imena in naslove nadpovprečno lahkovernih, ki se jih potem tako ali drugače individualno obdela. To se meče direktno v zbiralnik za papir, lahkovernim tetam se pa tudi ukrade iz nabiralnika, če je prilika. Drugo je pa direkten marketing, tega se pa da znebiti tako, da pošlješ reklamni službi firme pismo, v katerem jih obveščaš nekako takole: V skladu s tretjo alineo 45a. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-A) zahtevam, da mi prenehate pošiljati reklamna sporočila/me klicati po telefonu z namenom prodaje svojih storitev ali blaga. Ta stavek se splača tudi naučiti na pamet in ga odrecitirati telemarketingarjem, kadar ti hočejo dopovedati, da so tvoj naslov pobrali iz telefonskega imenika in imajo zato pravico, da te kličejo v nedogled (agenti zavarovalnic, finančnih skladov in podobna svojat). Ponavadi deluje, vedno sicer ne, ampak jaz imam zmeraj zelo fin občutek, kadar koga nakurim s to recitacijo...:)))))) lp, proxima

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

5. nov 2008 17:44

V enem od časopisov, v njihovi TV prilogi je vsak teden cela stran, kjer enkrat en plešast vrač, drugič pa čupava šamanka ponuja, da ti bo ZASTONJ poslala emulet, ki te bo varoval, ti bo omogočil, da boš blazno zaslužil, živel boš večno. Poleg tega, se mi zdi, da ti še pošlje nekakšen horoskop in podobno navlako. Mogoče kdo ve, kje je tukaj keč? Celostranska objava v časopisu z veliko naklado je kar draga. Ti ljudje pa morajo po moje blazno služiti. Ne vem pa si razložiti kako. Vem samo, da je zastonj kosilo najdražje. lp Vlado

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

5. nov 2008 17:52

Ja, Vlado, eni nasedejo in naročijo te čarobne predmete. Na takšen način dobijo tvoje podatke, potem te pa ustrahujejo z raznimi črnimi magijami in slabimi vibracijami, katerih te lahko rešijo, če jim daš 100 eur :) Očitno kar pali, če si lahko privoščijo take oglase. RadaJem

-pika  

član od: 25.2.2005

sporočila: 399

29. nov 2009 13:53

ojla

Da malo osvežim tole lažnjivo pošiljanje pisem in nevem kakšnih norih obljub,sem tudi jaz v tem tednu dobila pismo in seveda noro razlago da sem lahko srečna ker sem med izbranimi ravno jaz (seveda ne verjamem v take pravljice in izkoriščanje ljudi,nakar oni dobro služijo nas pa pošteno nategnejo)pa me vseeno zanima kje dobijo naslove kajti osebno jaz nimam ne naslova v telefonskem imeniku,vse položnice so na moža,sploh ne razumem kje zvohajo naslove in si dovolijo pošiljati.

Če je katera dobila to pismo pa me zanima kaj si  kaj  mislite,sama pa   sem premišljevala        da bi ji poslala kakšno svojo razlago v to pismo ki je kot povratno na njen  pp naslov,saj si svojega osebnega ne upa poslati.

lp

-pika

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

29. nov 2009 14:42

Pri nas gredo taka pisma v peč,se sploh ne obremenjujem z njimi.Če se jim lušta pošiljat "nek izvoli"imam vsaj kaj za podkurit.Za naslove sprašuješ...v današnjem času verjetno vedo ,kolk imaš številko tangic,ne pa samo kje stanuješ.

lp goga

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

29. nov 2009 15:27

Naj povem še svoj primer,bilo je pismo tudi neka gospa al kaj.Potem pa mi prijateljica pove,da je tudi dobila takšno pismo.Ala ste bile izbrani edini in bla bla.Pa midve lepo to najino pošto skupaj prečitava vse do poki je pisalo enako seveda razen najinih podatkov.Tako sva na najboljši način in na lastne oči videli prevaro. dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti