Uši

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

3. dec 2008 11:56

Sy, ti povem, da se ti splača kupit glavniček. Res ne uniči gnid, uniči pa žive uši. Če češeš res vsak dan, prekineš razvojni krog uši, saj pofentaš vse uške, takoj ko se izležejo in predno uspejo odložit nove gnide. Meni je dosti bolj mučno na roke prebirat glave trem otrokom. Grozljivka. Pa tudi jaz imam dolge in zelo goste lase in nobenega, ki bi mi pregledal lasišče, tako da sem brez šaponov in električnega glavnička jaz izgubljena... Pa pri parasdose lotionu je tako, da če so lasje kratki, res deluje, ker ni nobenega problema res kompletno bučo natret s to smredčo svinjarijom ki uške zaduši. Pri dolgih in gostih laseh, kot jih imava s hčerjo, pa je boj s parasidosisom izgubljen. Jaz rabim za mojo bučo skoraj 3 stekleničke. Pa še uničeno lasišče imam po uporabi tega izdelka, ker je zelo, zelo agresiven. Ne glede na vse "naravne" sestavine, ki so v njem. Bistveno je, pri odpravljanju uši, da se zaveš, da ni dovolj, da narediš akcijo po hiši in odpraviš uške iz glav, ampak je treba nujno ponavljat vajo nekaj tednov zapored 1 x tedensko. Mi imamo s pomočjo ukrepov, ki sem jih zgoraj, v prejšnem postu navedla, že kar nekaj mesecov mir. Naj traja.

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

1. sep 2009 19:35

Imam dve prošnji na temo naglavnih uši-predsvem me zanimajo naravne metode in preparati. Pričela se je šola, nekaj je bilo šušljanja o uškah (spet), pa glede na lansko trimesečno kalvarijo in porabljenih ohohoevrčkov za vse možne anti-ušne žavbe tokrat res želim biti pripravljena vnaprej. Posebej, ker se ob sami omembi uši obe dolgolasi hčeri kar praskata, moja dioprtija pa ni najidealnejša. Prosim za informacijo o iztrebljanju uši z jabolčnim kisom (1). Doma imam šampon od Natua House (en kup italijanskih nazivov je gor, pa nič ne razumem, navodila sem očtino zavrgla). v lekarni vsaj v MB jih ni za dobiti in bojda se jim tudi dobavitelj ne javlja, da bi izvedela, kako je z nanašanjem. je pa šampon menda primeren za preventivo. Ali morda kdo ve, kako ga uporabljati (2)? Že vnaprej hvala za odgovor. tabina

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

1. sep 2009 20:13

kis za vlaganje polijem po glavi, da se lasje prepojijo, potem pa glavo ovijem z folijo za zavijanje , nato pa eno uro tako pustim na glavi. Kis na uši deluje ravno tako kot vsak šampon v lekarni, pa najbrž je še manj škodljiv za lase kleo

Vilina  

član od: 7.3.2003

sporočila: 600

2. sep 2009 7:59

Za preventivo naj bi zaleglo tudi, če na lase kanemo nekaj kapljic parfuma ali laka za lase. Moja hči je imela uši pred letom in pol, uspelo nam jih je odpraviti s Parasidose šamponom (tretma smo ponovili čez en teden, oprali vse, kar je bilo mogoče (posteljnino, obleke, igrače....). Od takrat jih na srečo ni dobila, ji pa dejansko večkrat zjutraj lase čisto malo nalakiram ali dam kapljico parfuma-pa ne vsak dan. Pri nas to očitno deluje. Je pa res, da jih jaz takrat nisem dobila, čeprav sva v tistem času večkrat spali v isti postelji-očitno kemikalije na laseh delujejo (imam barvane lase). lenka

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

2. sep 2009 8:23

hojla da vam povem ,da so te nadloge "uši" prava naša nočna mora naši sta jih imele zdaj cirka pred 1 mesecem ,dobili smo jih na morju in ne boste verjeli da smo se jih komaj rešili uporabljali smo vse mogoče šampone .... pa vsak večer smo pregledovali in spet se je pojavila kakšna uška ,pa smo bili doma ,nobena ni hodila v vrtec ,šolo nato smo kupli ta parasidose celo linijo izdelkov za preprečevanje in zamenjali vso posteljnino,vse posprejali z tem sprejem ,si celotna familija oprala glave in na koncu smo si vsi zmešali 1dcl jabolčnega kisa in 1 dcl vode ter to polili po lasišču ker jabolčni kis spremeni ph lasišča in se naj ne bi prijemale in priznam ,da je zdaj ok je pa mi kolegica ,ki dela v lekarni povedala ,da še kaj takega ni doživela ,kolko ljudi ima te težave z ušmi in da ful prodajo preparatov upam ,da bo ta nadloga izginila najbolj žalostno pa je ,da eni starši damo vse za preprečevanje te nadloge ,nekaterim pa je čist ravno in otrok sploh ne pogledajo zdaj ob pričetku šole in vrtca vsak dan gledamo glave,kdor pa ne pusti pa vzamemo strojček in režemo-------haha sam jaz res vztrajam da mi pokažeta glave in pika..... lp harmonika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti