Uši

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

18. nov 2008 20:58

Ko sem pred leti v šoli povedala , da sem pri hčerki opazila uši,je učitelica dala pisno obvestilo za starše, ker sem po 5 tednih ponovno našla uši( prvič in drugič sem imela grozno srečo ker sem našla le eno  in nekaj gnid) sem vedela da juh je ponovno prinesla iz šole, saj je njihov ciklus razmnoževanja krajši, če bi jih recimo prvič premalo iztrebila. Po ponovnem pogovoru z učitelico, mi je le ta rekla, da fizično otrok ne smejo gledati, tako kot so to počeli včasih. Tako sva se skupaj obrnile na šolsko zdravnico, le ta nama je dala napotke, naj se ponovno izda obvestilo staršem, da v koliko se bodo uši ponavljale, bo učence v šoli pregledala šolska zdravnica, ona ima pravico, da to lahko stori. Takrat je pa bilo opozorilo uspešno.

lp

mizarka

inteligentka  

član od: 23.10.2008

sporočila: 115

19. nov 2008 11:21

oj, na kratko.. morda se vam bo zdelo kruto.. a po hudih izkušnjah s šamponi itd (ko ima človek občutek, da le pobirajo denar, a ni efekta), sem kratko in jedrnato rešila problem s petrolejem... je treba zelo pazit na oči, kožo... in le za kratek čas lahko daš gor, ker če ne peče.. že čez tri dni se lahko razvijejo nove uši.. zato ponoviš... je pa to res delikatno, a tako smo se jih mi znebili.. je treba pazit zaradi alergij itd... tako, da previdno..!!!!!!! by inteligentka

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

19. nov 2008 11:35

Tudi mi se že dve jeseni srečujemo s tem problemom, ki postaja očitno stalnica v Ljubljanskih šolah. Otroci jih dobijo v poletnih tabotih, na športnih pripravah, v šoli v naravi in končno, v šoli. Trenutno imamo mir. Učinkovit boj s temi ogabami pa pri nas izgleda takole: Preoblačenje postelj, zamrzovanje vzglavnikov, plišastih igrač in odej, oziroma dek, ki se jih ne da prati na visokih temperaturah. Vso posteljnino obvezno prelikat z vročim likalnikom. Sesanje in čiščenje sedežne in talnih oblog. Ne pozabit na sedeže v avtu in otroške avtosedeže. In seveda pranje las z ustreznimi šamponi vsem družinskom članom. Pregledovanje lasišča vsak dan. To se da zelo olajšati z elektronskim glavničkom, ki ubija žive uške. Nekaj tednov zapored ponoviti umivanje las enkrat na teden, s šamponom proti ušem. Veliko dela, ja, samo je kar treba, če ne se jih zlepa ne znebiš. Pa problem je, ker vsi starši niso tako vestni in zadeve ne vzamejo resno. Pri nas smo celo podpisovali soglasje, da sta lahko učiteljici pregledovali otrokom glave in pošiljali ušive otroke domov, Precej nefer je, da doma delaš celo hajko, zgoraj opisano,nekateri starši pa mirno pošiljajo otroke z uškami v šolo....

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

19. nov 2008 12:42

ČAO Noa -morem povedat ,da je tvoje sporočilo napisamo vem z moje glave POČELA SEM POPOLNOMA ENAKO SE V CELOTI STRINJAM S TABO harmonika

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

2. dec 2008 21:49

Problem se nadaljuje. V dveh mesecih jih imamo že četrtič in ima me, da bi pop***** Tako da popolnoma razumem vas, ostale mamice, ki se srečujete s tem. Js ne vem več, kaj naj. Za te "drobnarije" gre ogromno denarja in živcev, razmišljam, da bi kupila tisti električni glavnik. Stane 40 eur, kar ni malo. Pa še pri tem ne vem, če bo kaj boljši efekt. Gnide pa itak ostanejo. Kdo je pristojen za reševanje tega problema? Če grem do ravnateljice, ji razložim... ali je ona pristojna za ukrepanje? Kaj pa krajevni pediater?

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

2. dec 2008 22:11

Emulzija Parasidose http://www.parasidose.si/ odlično deluje, vse uniči. Vendar če drugi ne naredijo nič za to, da bi se jih znebili, jih otrok ponovno prinese domov.

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

3. dec 2008 8:18

se popolnoma strinjam s tabo sy,samo me smo se zdaj ,ko sem povedala vvrtcu rešile. harmonika

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 702

3. dec 2008 8:26

Če se hočete izognit ušem, namažite otrokov rob lasišča okoli in okoli glave z kremo materina dušica od justa. Ušem zgleda tako smrdi, da ne gredo na to glavo. Preverjeno

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

3. dec 2008 8:57

Naša najmlajša jih je dobila februarja v vrtcu in se jih nismo znebili do junija. Potem sem jo izpisala, ker je šla jeseni v šolo. Ko sem jo izpisala iz vrtca, smo šli za en teden na morje. Ker sem imela zamrzovalno skrinjo skoraj prazno sem noter nabasala vse plišaste igrače in povštre. Zjutraj sem dala prat od vseh posteljnino in sesala ko norc. Nato smo šli od doma. Na morju smo se tunkali zelo veliko. Od tistikrat smo imeli mir. Jeseni pa se zve, da so v vrtcu imeli uši v tistih spužvah, na katerih so otroci spali. Zato se jih nismo rešili toliko časa. Malčica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. dec 2008 9:40

Mi smo se - pred nekaj leti - ko ni pomagalo nič (po seznamu, kot ga je napisala Noa, plus petrolej) - otroka potresli s pitroid prahom (insekticid za krompir, bog pomagaj). Svetovala je frizerka, in od takrat naprej ni bilo več uši na hčerinem lasišču, ki je bilo pravo gojišče. Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti