18. okt 2008 13:16
Teka je napisal/a: |
Zanimivo Stana, ravno včeraj je rekel svak da bo hčeri kupil za r.d. papagaja, a sedaj ko smo si mucka nabavili pa papagaj odpade, češ da to dvoje ne gre skupaj.
Pa očitno gre....
Teka |
Prav zanimivo mi je prebirati vse te (različne) izkušnje.
Stana.r, jaz sem dobrih 10 let nazaj že imela hrčka, ko je prišla k hiši muca, ki ravno ta trenutek pančka ob meni. Muca je bila tako pri koncu z življenjsko energijo, da mi je še na glavni vet. kliniki v Lj niso hoteli zdraviti - sem morala iti k zasebniku.. kaj vem, ko tako bitje najdeš, te tako prevzame vse od žalosti do jeze dalje, da kar vztrajaš. No in jaz sem, 3 mesece. Ubogo bitje se nikakor ni privadilo hrčka, na omaro je skakala še čisto mala. Naslednjega je verjetno s krempljem "zaštihala" skozi ograjo kletke, zato novih nisem več imela. Toliko o tem, kako se mucek privadi na žival druge vrste, če je že od malega pri hiši.
Ali da v takih primerih ne sili ven (moje so že od malega dan preživljale na okenski polici..).
In ko je ta zver odrasla, sem bila prepričana, da je ni bolj krvoločne mačke v naselju... Pa še istega mnenja sem bila kot lena70, da naj bi bile sterilizirane muce bolj pridne in uspešne lovke kot samci. Dokler... ni prišel k hiši maček (sem ga kastrirala), ki po petih letih še vedno podira vse rekorde. Večinoma po vrtu pobiram le še trofeje (ptičje glave, predvsem pa drobovino glodalcev). Letos poleti mi je 14 dni vsako drugo noč prinesel voluharja.
Zavidam pa tistim, ki imate pravega udomačenega mucka...
Ne me narobe razumet, nočem nič slabega, niti zanikati vaših mnenj/izkušenj, le svoje sem napisala.
vesoljka