28. jan 2015 8:37
Seveda je meso potrebno tudi potolči, mehkobo pa dobi tudi, če ga nekaj ur namakamo v mleku, tako vsaj pravijo.
mamamia
28. jan 2015 8:37
Seveda je meso potrebno tudi potolči, mehkobo pa dobi tudi, če ga nekaj ur namakamo v mleku, tako vsaj pravijo.
mamamia
28. jan 2015 8:54
No ja ,purana ni treba glih tolčt....
hedonist
28. jan 2015 9:47
Tudi rez mesa vpliva na mehkobo zrezka...ko režemo zrezke iz puranjih prsi,moramo vedno rezat prečno na vlakna in ne podolžno.
28. jan 2015 9:48
Verjetno si mislila prečno ,seveda lahko pa tudi povsem povprečno :)
hedonist
28. jan 2015 9:52
J,seveda prečno...popravljam..
Vrtejbenka
30. jan 2015 7:52
Jaz z klasičnimi dunajci še kar shajam, problem mi dela paniranje piščančjega mesa v kosih (bedrca, perutničke). Tukaj pa mi kljub kilometrini zmanjka čas pečenja, ker se vedno bojim, da bo pri kosteh ostalo meso rdeče.
Kako dolgo panirate večje kose mesa s kostjo? Koliko časa na eni strani in potem na drugi? Mesa ne pokrivam, vendar mi ne rata nikoli "reš" zapečeno.
Hvala in lep snežni dan.
ursula-ce
30. jan 2015 8:16
Jaz bedrca pečem 15 min na vsaki strani, belo meso pa malo manj. Če hočeš reš zapečeno na koncu povečaj plin in potem,ko daš drugo rundo ne pozabi zmanjšat. Sicer pa vedno na eni strani bedra zarežem ob kosti zaradi občutka, da je bolj prepečeno. Je pa razlika, če pripravljaš domače ali kupljene v trgovini-domači potrebujejo malo več časa, ker je bolj čvrsto mes;, to so moje izkušnje.
branka
30. jan 2015 9:03
ursula-ce je napisal/a: |
Kako dolgo panirate večje kose mesa s kostjo? Koliko časa na eni strani in potem na drugi? Mesa ne pokrivam, vendar mi ne rata nikoli "reš" zapečeno. Hvala in lep snežni dan. |
Spaniram jih zelo hitro, spečem pa bolj počasi, tako, kot je napisala branka, le da stegna na najdebelejšem delu zarežem na obeh koncih do kosti, perutničk ne zarežem in tudi ocvrte so v približno petnajstih minutah.
lp
mzm
30. jan 2015 9:24
Piščančjim bedrom lahko tudi odstranite kosti (kosti kasneje lahko porabite za juho ali piščančjo osnovo) in dobite en kos mesa, ki ga panirate kot zrezke. Meso je pečeno hitreje.
Miroslav Vulović
30. jan 2015 9:39
Jaz jih pečem dolgo časa, toliko, da se tista kri, ki priteče iz kosti dobro zapeče. Kosti pa ne odstranim, saj je meso pri kosti najboljše. Sama imam rajši perutke ali kose beder kot zrezke. Včasih če je zgornji del bedre zelo velik ga prerežem čez pol, da dobim dva manjša kosa, pa tudi pri bedru odrežem malo mesa, da se hitreje speče.
Kjer je volja, tam je pot. TrixiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kitajski rezanci s piščancem
Bučke s sirom