18. feb 2004 19:12
Mogoče bi bilo bolje, da bi se zadržala in se ne bi udeležila debate na temo hujšanje. Pa vendar. Tudi jaz sem dvakrat rodila. Po vsaki nosečnosti je ostala kakšna kilca. Ko sem drugega otroka skoraj zgubila, sem se med najinim bivanjem v bolnici tolažila s hrano. Kilca na kilco, polom. Ko sem se zavedla, sva oba z možem imela prevelike obsege. On 10 kg, jaz 6kg. No, boste rekle, saj to ni še nič. Pa je. Vseeno je, al izgubljaš pet kil al pa dvajset. Diete na pomagajo. Trpiš, se odrekaš, uspeš, potem pa ponovno po isti poti in kilce še pomnožiš.
Prepričana sem, seveda če govorimo o zdravem organizmu brez kakšnih posebnih bolezni, da je edina pomoč ta, da spremenimo prehrano.
Ste kdaj drage moje en teden pisale kaj vse stlačite v svoje želodčke? Prebrskate kdaj po krožniku, si ogledate hrano in vprašate kaj vse je padlo v omakco, da je tako okusna, koliko olja je na solati, da gre lažje v želodček, pa priloga koooooliko kalorijc??!! Ja, ja saj smo vendar gospodinje, znamo okusno kuhat, mož in otroci, sosedi, sorodniki so navdušeni, tašča prav tako, saj njen sinek ne strada......mepa trpimo. Kile!!!
Jaz sem se rešila iz začaranega kroga. Pisala sem! Vse kar je bilo na krožniku, vse kar je mimogrede šlo v moja usta - saj veste čokoladica, bombonček, rozina, lešnik, oreh..., vse kavice s smetano, mlekom, SKRATKA VSE! Po tednu sem prišla do zaključka, da sem kontejner, v katerega spraviš vse.
Nisem kupila nobene knjige za hujšanje, temveč si nabavila litaraturo, da sem si lahko razdelila iz česa so sestavljena živila. Naredila razpredelnico zdravih živil in živil, ki se jih ne morem odpovedati. Zaključek: Živim zdravo, ne stradam, shujšali smo na idealno težo, ker ne porabim toliko časa več za nakupe in kuhanje imam čas za rekreacijo.
Nisem anoreksično suha in nimam šlavkov v pasu. Za moja leta je človek lahko ponosen na postavo. Celulitka ni več. Jedilnike sestavljam skupaj z otroci in možem. Tudi mi se pregrešimo, jemo sladko, pa tudi kakšne prepovedane stvari. Drugi dan pa pač malo popazimo.
Punce, želim da vam uspe! Kakor koli se boste lotile hujšanja, istočasno je potrebno spremeniti prehrano. Hujšanje ne traja samo toliko časa, kot traja dieta, temveč celo življenje. Spremenite način prehranjevanja in ne bo več odrekanja in stradanja.
Srečno,
PACKA