Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

vizija  

član od: 11.10.2001

sporočila: 4

1. apr 2004 16:30

Najprej čestitam vsem, ki ste že končale z dieto in tistim, ki vztrajate... Tudi jaz sem ena izmed vas, ki se drži te diete..in sicer od 20.3.. To dieto sem sicer že držala pred kakšnim letom pa pol, vendar le za en mesec, počasi so se pa zopet kile vrnile. Zdaj sem se zopet odločila in upam, da mi bo z vašo pomočjo tokrat uspelo zdržati do konca, saj ko mi je malček težko pogledam na forum, in vidim da nisem edina in tako je veliko lažje. Tukaj pa je nekaj zanimivosti o čajih: MATE ČAJ - ZMANJŠUJE LAKOTO Mate čaj pomirjevalno vpliva na živce in zmanjšuje apetit ter blagodejno pospešuje presnovo. Če k čaju dodamo malo kardamoma, dobimo odlično mešanico s katero bomo ustavili napad lakote. ZELENI ČAJ - UGODNO VPLIVA NA PRESNOVO Zeleni čaj ohlaja organizem. priporočajo ga po hrani, ki je bila preveč začinjena, ali pa ko se počutimo zelo dehidrirano, v poletni vročini ali po intenzivni telesni vadbi. Ugodno vpliva na izgorevanje maščob in znižuje holesterol v krvi. Zeleni čaj, pripravljen na običajni način, je zelo grenak, če pa zavrelo vodo pustite stati kakih 10 min. in s tem prelijete čaj po 2-3 minutah odstranite vrečko in čaj ne bo več pretirano grenak. ROOIBOS ČAJ - PRIMERNO ZA DIETO Rooibos priporočajo ne samo zaradi tega, ker je bogat z železom, temveč zato, ker ima zelo nizko vsebnost tenina. Primeren je za vse, ki so na dieti, saj nima kalorične vrednosti, telo pa vseeno oskrbi s potrebnimi minerali, hkrati pa gasi žejo. Pripravimo ga tko kot druge čaje. ČRNI ČAJ - L LIMONO KURI MAŠČOBE Klasičen črni ali tudi indijski oziroma ruski čaj je odličen pri kurjenju maščob. Zlasti, če mu dodate malce limone. Seveda je čaj primeren za pitje le preko dneva, saj zvečer lahko povzroči nespečnost, ker vsebuje tein. Jaz sem kavo zamnjala za čaj. Prej sem pila čez dan tudi po 10 belih kav, zdaj pa v glavnem namesto kave popijem čaj in povem vam, da mi čisto nič ne manjka, čeprav imam izredno nizek pritisk. Pripravim si zelenega ali črnega in oba z limono. Na začetku je bilo zelo čudno, zdaj pa sem se že navadila na okus. Lep pozdrav

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

1. apr 2004 17:30

Danes je za mano (skoraj) 27.dan, za kosilo sem si pripravila pizzo, za večerjo bo pa čokoladna tortica. Pizzo sem pripravila takole: (mogoče ideja še za katero drugo) 2 pelata iz konzerve sem zmiksala in s tem premazala pizzo. Nato sem jo potresla z origanom in obložila z pol na rezine narezanega in že prej popečenega jajčevca. Jajčevec sem narezala na rezine in jih popekla brez maščobe v taflon posodi. Na to sem narezala na tanke rezine 4 šampinjone, in dodala se 5 zelenih oliv. Vse skupaj sem pokapala z olivnim oljem. Pekla sem jo 15 minut in je bila zelo zelo okusna. Upam da bo to tudi za vas mogoče ideja za kosilo v tej dieti. Marjeta Žniderčič

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

1. apr 2004 22:27

SuzanaR: na strani 49 je napisano, zakaj je dobro piti zeleni čaj med dieto, sploh pa ga priporočajo pri ničelni dieti, torej pri postu. Spiješ ga lahko 1,5 litra na dan; če delaš post, pa še 2 litra druge tekočine zraven tega. Spomnila sem se, da sem pred leti pila magnezijeve tablete, ki so mi pomagale pri počasni prebavi. Vsaj tako ogabno ni, kot je donat pa cenejše. Spijem eno dopoldne in eno popoldne. Včeraj sem spila dve in je delovalo. Za naprej bom pa videla. Sy Sporočilo je spremenil(a) Sy dne 16. apr 2004 21:49:34

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

1. apr 2004 22:49

Živijo vsem, ki sedaj še ne spite!(Ostali me berete zjutraj). Noel, rada bi ti samo rekla, da sem jaz naredila predvčerajšnjim zvečer sirov burek za včerajšno kosilo, ko sem imela B dan. Recept sem vzela iz baze. Olja sem dala zelo zelo malo, toliko samo, da je bil namazen testo(imela sem listnatega). Zraven pa regratovo solato in bilo je super kosilo. Ker ga je za večerjo zmanjkalo, sem pojedla dve rezini sira in pila veliko vode, ker so se mi še vedno cedile sline po bureku. No, zdaj grem pa tudi jaz malo spat. Lahko noč Rmeli SY za informacijo, ker vidim, da delaš neke vrste statistiko, jaz sem začela 23.2. Sporočilo je spremenil(a) Rmeli dne 01. apr 2004 22:51:48

lana  

član od: 28.12.2003

sporočila: 33

2. apr 2004 6:36

SY jaz pa 27.3 anita tepeš

akurin  

član od: 11.4.2003

sporočila: 153

2. apr 2004 7:40

z dieto sem začela 22.2.; se je ne strogo držim (obletnice, rojstni dnevi - ne vem,a jih je zmeraj tolko ). TanjaG ananasov sok pijem kupljen , je bolj komot v službi. Drugače sadje zelo rada jem celo in surovo. tako, sadni dan ni problem. čao vsem pa držte se čez vikend. anita

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

2. apr 2004 8:12

juhu! Včeraj sem malo preštudirala knjigo Zdravo kombiniranje hrane od J.Habgood in seveda ugotovila, da se Hayev način prehranjevanja razlikuje od tele "naše" ločevalne metode. Najbolj pa me bega to, da ne vem kaj naj s tem kruhom. Kako se ga lahko je vsak dan, če pa je narejen iz moke in vsebuje škrob? In zakaj pizza in testenine spadajo v OH dan, če so iz moke (torej bi morali to jest na škrobni dan)? Lepo prosim, če mi lahko malo pojasnite tole zadevo - na mojplanet.com/dieta ne piše nič o tem problemu, samo kruh je vsak dan na meniju. Lep pozdrav od vedno lačne!

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

2. apr 2004 8:18

Dobro jutro vsem! Za evidenco, z dieto sem začela 1.3. Kar lepo je pogledat seznam. Zjutraj sem se merila, pa imam čez boke 12 cm manj, okoli pasu 8, bedrc pa je manj za 4cm. Po kilah pa minus 9. Sem zelo vesela. Včeraj sem imela OH dan, za kosilo pico, za večerjo pa samo dve vrstici čokolade, ker sem prišla tako pozno domov, da se mi ni več ljubilo večerje pripravljat. Lep dan vsem. Lisička

Tanči  

član od: 9.9.2003

sporočila: 54

2. apr 2004 8:32

Sinja, po mojem lahko piješ kefir samo na beljakovinski dan, saj je to ena vrsta "jogurta", vsaj jaz jih uporabljam z mlekom. Moja mama ima nekakšne druge kristale, na katere nalije vodo in doda limono in pusti ravno tako kisat, ampak meni tisto ni všeč, kefir ki ga naredim sama pa je super. LP Tanja

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

2. apr 2004 9:12

Sy hvala za odgovor, prav tako hvala tudi Viziji. Sicer vas že dolgo spremljam, a sem to očitno spregledala ( ali pozabila, ko je toliko zanimivega). Kar tako naprej in lep pozdrav Suzana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti