1. apr 2004 16:30
Najprej čestitam vsem, ki ste že končale z dieto in tistim, ki vztrajate... Tudi jaz sem ena izmed vas, ki se drži te diete..in sicer od 20.3.. To dieto sem sicer že držala pred kakšnim letom pa pol, vendar le za en mesec, počasi so se pa zopet kile vrnile. Zdaj sem se zopet odločila in upam, da mi bo z vašo pomočjo tokrat uspelo zdržati do konca, saj ko mi je malček težko pogledam na forum, in vidim da nisem edina in tako je veliko lažje. Tukaj pa je nekaj zanimivosti o čajih: MATE ČAJ - ZMANJŠUJE LAKOTO Mate čaj pomirjevalno vpliva na živce in zmanjšuje apetit ter blagodejno pospešuje presnovo. Če k čaju dodamo malo kardamoma, dobimo odlično mešanico s katero bomo ustavili napad lakote. ZELENI ČAJ - UGODNO VPLIVA NA PRESNOVO Zeleni čaj ohlaja organizem. priporočajo ga po hrani, ki je bila preveč začinjena, ali pa ko se počutimo zelo dehidrirano, v poletni vročini ali po intenzivni telesni vadbi. Ugodno vpliva na izgorevanje maščob in znižuje holesterol v krvi. Zeleni čaj, pripravljen na običajni način, je zelo grenak, če pa zavrelo vodo pustite stati kakih 10 min. in s tem prelijete čaj po 2-3 minutah odstranite vrečko in čaj ne bo več pretirano grenak. ROOIBOS ČAJ - PRIMERNO ZA DIETO Rooibos priporočajo ne samo zaradi tega, ker je bogat z železom, temveč zato, ker ima zelo nizko vsebnost tenina. Primeren je za vse, ki so na dieti, saj nima kalorične vrednosti, telo pa vseeno oskrbi s potrebnimi minerali, hkrati pa gasi žejo. Pripravimo ga tko kot druge čaje. ČRNI ČAJ - L LIMONO KURI MAŠČOBE Klasičen črni ali tudi indijski oziroma ruski čaj je odličen pri kurjenju maščob. Zlasti, če mu dodate malce limone. Seveda je čaj primeren za pitje le preko dneva, saj zvečer lahko povzroči nespečnost, ker vsebuje tein. Jaz sem kavo zamnjala za čaj. Prej sem pila čez dan tudi po 10 belih kav, zdaj pa v glavnem namesto kave popijem čaj in povem vam, da mi čisto nič ne manjka, čeprav imam izredno nizek pritisk. Pripravim si zelenega ali črnega in oba z limono. Na začetku je bilo zelo čudno, zdaj pa sem se že navadila na okus. Lep pozdrav