Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

bonanza  

član od: 11.2.2003

sporočila: 139

18. mar 2004 14:18

Aloha punce (sonček)! Dejte mal pokomentirat tole, ker me ful matra, če bo stvar tudi v tej obliki učinkovala. Vstanem ob 05:30 in popijem kavo, v katero prešvercam 2 požirka mleka (brez kofetka enostavno ne "zaštartam") in si za na šiht pripravim sok 3 pomaranč in 1 grenivke. Pol ob 6h letim na organiziran bus, ki me odpelje v službo ( iz NM v LJ). Ob 08:15 spijem 2 dcl soka, ob 11:00 še 2 dcl, ob 14:00 si na škrobni in OH dan privoščim še polnozrnato žemljico (namesto pri kosilu/večerji). Vmes spijem še 2 lončka domačega zeliščnega čaja in cca. liter do liter in pol vode. Aja, kavo in čaj že 6 let pijem brez sladkorja. Ste še z mano? Ob 16:00 spet letim na bus; ko pridem domov ponavadi skočim še v trgovino in tako je ura med 18:00 in 19:00, ko si lahko privoščim "kosilo". Že od nekdaj ne maram, morda bi lahko celo rekla sovražim menze, tako da to ne pride v poštev - sicer pa že 6 let dopoldan skorajda ne jem drugega kot sadje, kefir pa včasih kakšno žemljico (polnozrnato ali aljdovo). Kaj mislite? Ali bo tak urnik v redu - ker pač ne jem kosila in večerje? V bukvici sicer piše : manj boste jedli, več kilogramov boste izgubili. Dejte pokomentirat tiste, ki imate ravnotako butaste delovnike, da malo vidim kako ve usklajujete urnike prehranjevanja? LP Anita Sporočilo je spremenil(a) bonanza dne 18. mar 2004 14:19:02

sinja  

član od: 24.8.2003

sporočila: 66

18. mar 2004 14:40

Pozdravljena, bonanza! Domov sicer pridem malo prej - ob 16.00, vendar grem tudi še v nabavo, tako da si dietno kosilo privoščim okoli 17.00. Pozneje ne jem več, razen na OH dan pojem sladkarije. Do 16.00 jem samo sadje in pijem vodo. Če se le da, si skuham dan prej, ali pa skuham med vikendom več in dam v skrinjo. Zvečer običajno nisem lačna. Med vikendom jem normalno dietno kosilo in večerjo. Mislim, da ni prehudo, če zvečer ne ješ. Probaj si pripraviti dan prej kaj za jest. Kaj pa v službi, ali imaš kaj možnosti, da si pripraviš tam? Pri nas nimamo te možnosti, zato sem prisiljena, da jem kolikor pač jem doma. LP Sinja

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

18. mar 2004 14:51

Bonanza, kaj pa če bi s sabo nesla pač en dan prej pripravljeno? Jaz bom sedaj tako delala.......sicer ne bo toplo ampak mislim da bolje hladno kot nič....sicer ne vem kako z juhico zrihtat, ker juhica hladna je res ogabna.......ampak, če zdržiš da na tak način ješ je to super in mislim da boš ful hitro shujšala...res pa je nekaj, da v knjigici piše da je pomembno število obrokov in čas le-teh...naj bi bili vsak dan približno ob istem času......joooooj nisem več pametna......... Pa še neki me zanima.....kako naj nardim sveže iztisnjen pomarančni sok, da ne oksidira-no da ni ves čuden pa pocast pol????Mislim si nardit pomarančni sok za sadni dan za v službo pa vem da bo po eni uri zanič Natasa

bonanza  

18. mar 2004 15:06

Nataška! Ti sok kar nared, pa ga daj v plastenko od vode H2O (to je tista z malo širšim grlom). Če men v avtu pa pol še na busu v 1 uri in pol ne oksidira oz.ne skisa, verjem da tud teb ne bo. Če pa imaš v službi hladilnik pa še tolk bolš. Sama si že zelo dolg z ožemalnikom pripravljam sokove iz agrumov, tako da me doma že zezajo, da bom enkrat zbolela za tisto Avitaminozo al kako se že reče tisti zadevi. Ker pa sem samo sokov iz agrumov že naveličana mal cupram še s paličnim pa kdaj kak ananas al pa melono še zraven namešam, sicer pa mam zdej v Mercatorju rezerviran Power Juicer - komaj čakam, da ga dobaivjo. Vam povem, ta stvar je specialna. LP Anita

bonanza  

18. mar 2004 15:08

Aja, plastenko vsak dan dobro operi in osuši, pa če jo na par dni zamenaš bo pa tud dobrodošlo:) LP Anita Sporočilo je spremenil(a) bonanza dne 18. mar 2004 15:08:18 Sporočilo je spremenil(a) bonanza dne 18. mar 2004 15:11:00

Nataska  

18. mar 2004 15:10

Hvala bonanza, sam veš kaj mene zanima......sok je čez nekaj časa tak grenek gostota je na dnu...tudi če premešam, sploh ni več tak kot na začetku Natasa

bonanza  

18. mar 2004 15:12

Ti, ne vem. Moj je čist OK! :) V čem ga pa hraniš? Anita Sporočilo je spremenil(a) bonanza dne 18. mar 2004 15:19:21

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

18. mar 2004 20:42

Zivjo! Danes sem imela sadni dan in komaj cakam na jutrisnjo solatko, se posebej zato, ker bo notri domac motovilec. Njam! A druge tudi opazate, da se v zadnjih dneh teza vec ne znizuje? Se mi zdi, da to traja ze kaksne 3 dni. Cutim kot da se mi voda nabira v telesu. Nataska, ali mogoce sok zmesas z vodo, da postane grenak? Ali pa ga je mogoce premalo v flaski (da je veliko zraka zraven) in mogoce zarad tega oksidira. Ne vem, samo ugibam. Kako bi se dalo uporabiti brsticni ohrovt na beljakovinski dan (baje spada ta zelenjava pod prvi dan)? Ko ga niti na drobtince ne smes dat!?! Jst bi ga rajsi jedla s krompirjem uzivajte! Sy

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

18. mar 2004 21:37

Zakaj se prej nisem spomnila na to?! Doma imam knjigo Jedilniki za zdravo kombiniranje hrane, kjer piše katera živila so beljakovinska, katera OH in katera nevtralna. Brstični ohrovt spada med nevtralna živila (piše v knjigi), smetana (sladka in kisla) tudi spada med nevtralna živila, prav tako skuta (vsi kisani izdelki). Tale recept je za beljakovinski dan. Sama ga še nisem preizkusila. Prepečen brstični ohrovt sestavine za 2 osebi: 500 g brstičnega ohrovta, sol, 75 g skute, 125 g smetane, 3 žlice sveže naribanega grojerja, črni poper, sveže nariban muškatni orešek, 100 g kuhane šunke, 1 žlica masla, maščoba za posodo. Ohrovt operemo, kocene obrežemo in križem zarežemo, velike glavice po dolgem razpolovimo. V slanem kropu blanširamo 5 minut, nato prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Pečico segrejemo na 225 stopinj. Majhno plitvo nepregorno posodo namastimo. Skuto umešamo s smetano in z 2 žlicama grojerja. Začinimo s soljo, poporom in muškatnim oreškom. Šunko narežemo na ozke trakove, jo skupaj z ohrovtom porazdelimo po posodi in popopramo. Prelijo s skutno maso. Potresemo s preostalim grojerjem in obložimo s kosmi masla. Na srednji polički pečice pečemo 20 minut. Nasvet: Enako lahko pripravimo tudi por, brokoli, cvetačo, korenček ali mešano zelenjavo. Dober tek! Lp, Asja

Nataska  

19. mar 2004 7:38

Res je, sok zmešam z vodo mogoče je to krivo, pa tud čist polna flaška ni....thanks sy bom probala brez vode pa do vrha napolnjeno flaško pa bomo vidli.... Natasa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti