Kaj danes delamo?

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15363

29. mar 2013 11:33

Mož zaenkrat ostaja doma ima pa hudo vnetje srednjega ušesa( izgleda tako kot Pahor pred časom ves otečen). Upam, da bodo antibiotiki pomagalii, pa počitek.

Evo, moja potica že vzhaja, zdaj pa le še pospravim in skuham zelenjavno juho. Upam, da bo potica uspela, pečem jo ponovno po 20 letih....Sem se opogumila.... Do sedaj je šlo vse super, imela sem domačo moko, oj kako velika razlika napram kupljeni. Res sem zelo presenečena.

Na vejicah imam obešena jajčka, šunka je kupljena( peloz) in se nagibam, da je ne bi še malo pokuhala, ker je itak že obdelana. Jutri pobarvamo jajčka, v nedeljo pa bomo vsi, še ta mlad ob poznem zajtrku in dobrotah.

Vsem želim lepe in mirne praznike.

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

29. mar 2013 12:08

Ja, jutro se je začelo že kar zgodaj. Mož v službo, sin v šolo. Danes ni službe.....no je pa kar precej dela. Skuham domačo šunko, klobase. Bel kruh z rozinami je že pečen, potica je pa še v čakalni vrsti v hladilniku. Ker je post bo za kosilo prežganka in fižol z jabolčnim kompotom.Pa obvezno pospravljanje,čiščenje...., čeprav pravijo, da se na današnji dan tega naj ne bi. Jutri pa blagoslov velikonočnih jedil, pol pa v službo-gostinstvo ne pozna praznikov! Lepe, čeprav bele velikonočne praznike, polne miru in razumevanje, vam vsem skupaj zaželim!

kvačkarica

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

29. mar 2013 12:20

Danes nimam službe juhu. Zlikala in oprala dva stroja, preoblekla posteljnino. Na kuhinjsko polico moji lepi orhideji nasejala sosede: baziliko, petršilj, timijan in drobnjak. Imela sem celo čas dvakrat obiskat sosedo, enkrat na kavo, drugič poizkusit potico. Pomila sem tudi kuhinjo. Čaka me še sesanje in pomivanje. Počasi. Super dan.

Suzi

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

29. mar 2013 16:52

Danes pa sem budna že od 4.10  nisem mogla zaspat in sem se ob 4.40 dokončno vdala. Dragi je šel v službo, jaz pa sem krasila poročna vabila. To delam počasi in z užitkom  potem sem malo brskala po forumu, pa za službo, pospravila eno in obesila drugo žehto, skuhala fižolovo juho, nato pa odšla k zobozdravniku. Tam sem seveda čakala pol ure, nato pa bila še v obdelavi nadaljnih 45 min. Ampak me ni nič bolelo s taščo sva šli še malo naokoli, potem pa v trgovino in domov. Doma sem skuhala še porovo juho zase, sledilo je kosilo in malo počitka, zdaj pa se bom odpravila na fitnes (čeprav se mi danes res ne ljubi ). V načrtu je še peka kopije vatikanskega kruha (kopija zato, ker ga bom pekla sama od začetka, brez osnove, ki jo dobiš) in raffaello kroglice - ampak ne vem če bom vse to naredila danes.

Tudi jaz vsem želim vesele praznike, tebi, Trixie pa, da se mož čimprej pozdravi

JJ

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15363

29. mar 2013 23:20

Janis Joplin kdaj pa bo poroka?  Mogoče si že omenila, pa sem prezrla. Vseeno potica je uspela, še jajčka sva z sinom barvala,  zdaj pa grem spat. Mož pa se mi ne zdi nič boljši....p

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

30. mar 2013 6:30

Ustaljen program za PRAZNIČEN VIKEND. 
Večino podobno po spisku, kot pri mojih damah/gospodih.

Vstal ob 2.00, spil kozarec radenske + vzel tableto za pljuča nato pa pripravil zajtrk; namočil kosmiče in skuto v mešanico od včeraj (še ostalo pol jajčke + sojino mleko) dodal različne otrobe za prebavo in vitamine, narezal sadje, kislo mleko zvrnil v šalco, ter si pripravil UVERTURO: zeleni čaj in košček domačega peciva ter šel nazaj v posteljo za eno uro, kjer sem požiral ZOILAja in njegovo BEZNICO (še par strani do konca), dokončal knjigo SCOTT JUREK: JEJ IN TECI (na polici pa že kar 3!je novi projekti. Tako je to, ko te zavedejo knjižne police in redno obiskovanje knjižnice, pri čemer te kolektiv pozna in zna svetovat; NEPRECENLJIVO. Ampak rajši mnogo knjig in branje, kot pa lutanje po nakupovalnih centrih in zapravljanje časa ob kaficah in včasih brezpredmetnem čvekanju) nato pa v dokončno pripravo zajtrka, saj peka ržene palačinke in predvsem skutine palačinke zahteva svoj čas. Saj veste, vse dobro v življenju rabi svoj čas.
Sledili sta 2 urci prijetnega hranjenja ob prebiranju časopisja (sem v zaostanku z dogodki). 
Sedaj delim svoje življenje z vami , sledi pa:
PRIPRAVA STVARI za EXODUS na Tinje. Seveda je praznični vikend in le-tega bom preživel z družino na Tinju (v ozadju pa iz zvočnikov KNOCKIN' ON HEAVENS DOOR od GN'R) pri čemer bo današnji dan v znamenju predpriprav na jutršni dan. Kuhanje, pečenje, smeh, vinček, prijetni občutki ko skupaj pečeš z družino, ko dobivaš tako pomembne informacije okoli kuhe od veliko bolj izkušenih in ko veš, da so takšni trenutki POSEBNI in da jih je potrebno CENITI.
Za kosilo so MAMAN že včeraj zakuhali SLASTNI in MENI TAKO LJUBI JLA PASULJ (PAPI so bili šef skladišča v bivši armiji in še prav dobro pomni kako in kaj glede PRAVEGA pasulja )
Večer bom preživel ob knjigi, lahki večerji (skuta s proteini + čaj in kakšen domač keks; ups, moram spakirat, kajti moji nimajo nič keksekov gori. V tej družini sem jaz zadolžen za sladice ) ter občasnim kukanjem na informativno oddajo v družbi staršev.

Včeraj pa je bilo kar pestro saj sem imel opravke v zdravstvenem domu, nato nabava tablet, pa v nakupovalni center po majhne POZORNOSTI za moje domače ter seveda TETKO SKUTO (res mi pomeni veliko, saj me rešuje pred vso to trgovinsko skuto, ter mojim nenavdušenjem nad le-temi. Ne, res jih nimam rad, pa ne vem zakaj. Pa vedno znova probam in iščem nadomestek a ga čez TETKO SKUTO ni. Ona pripomore da dobivam kvalitetne beljakovine in maščobe, da vsak dan redno jem to in si tako krepim imunski sistem. In prav zato si zasluži eno pozornost) manjkajoče sestavine in različne arome ter beljakovinske izdelke (spet, kljub spisku, prišel polno natovorjen domov, čemur pa bodruje dejstvo da je bil hladilnik PRED IZTEKOM ROKA poln in sem se prav lepo natovoril z kvalitetnimi jogurti, sirom ter mlekom.) za današnjo peko.
Nato domov, kuhanje kosila, kateri ŽAL ni bil POSTNI , nato pa hiter dogovor da kolegici na en konec mesta, ter kolegu na drugi konec mesta dostavim MARMELADNE ŽEPKE ter ZDROBOVO-SADNO PECIVO, da probata in mi poročata (vedno poskrbim da tudi moja širša družba dobi kaj od mojih cumpranij. Rad razveselim z majhnimi pozornostmi). Vmes še seveda knjižnica/čitalnica, pri čemer je bil načrt da vzamem en film, a sem domov pritovoril 3 nove knjige (nisem prav vedel kaj bi, a lej ga zlomka je bila pri dvdjih moja prijetna gospa iz čitalnice katera je ekspert kar se tiče FRANCIJE in sem jo hitro povprašal po filmih in knjigah z dobro vsebino in BLIŠČEM ter BEDO Francije 19ega in 20ega stoletja. NEPRECENLJIVE so info, iz prve roke) + 1 dvd. Dvd bo za jutršno večerno razvajanje ob skledi sveže zelenjave (Andy Garcia..), knjige za naslednje dneve, peciva pa bo za moje starše, mojo družbo in nekaj za mene za cel naslednji teden. Vedno si vzamem pol peciva in tokrat bo dosti zadev. Ni boljšega ob čaju in knjigi.

Nato raznos peciva po mestu, dvig časopisov pri prijatelju in kooončno domov. Si lahko mislite kako uničen sem bil. Na kavču sem ob dobrem fr. filmu iz 40tih let kar zadremal, se prebudil nekje okoli poročil, pripravil lahko večerjo in odšel kar lepo aja aja....

Za jutri pa se tako ve kako in kaj. PROTOKOLARNO PO PLANU

Ah ja, seveda še cerkev, opazovanje vaške in meni TAKO TAKO LJUBE (iz ozadja mi igrajo DIRE STRAITS: Telegraph Road) tradicije praznikov. Sam nisem krščen, tako da bom dal TETKI SKUTI par dobrot, da jih požegna, jaz pa bom le "stric iz ozadja".

V ponedeljek pa sem, kot rečeno, že povabljen k mojemu NAJ NAJ prijatelju ter njegovi ženi MOJI NAJ NAJ PRIJATELJICI. 
Včeraj klical in razložil program. Celotna njihova družina, s katero se izredno razumemo in se imamo res res radi, ter jaz, kateri nisem rad sam na takšen dan, saj me pol zagrabi otožnost. 
Odpadel je namreč tradicionalni pohod in zajtrk na BOČU. Zakaj? Samo vreme poglejte. Grrrr. PA TAKO SEM SE VESELIL...
Super je, ker so tam vsi zaspanci in bom, glede na svoj ustaljen program normalno zajtrkoval, nato pa bom imel zgodnje kosilo, saj se dobimo ob 11ti uri, čemur pa bo pozno popoldne sledila samo še rahla večerja. 
Nič prenajedanja, nič neuglednega basanja z šunko, jajči, poticami. Lepo kulturno in po SAŠI VERONAIK.
Uff, da ne pozabim še PEPIKE dat v potovalko, saj je noter super recept za potico in mi je PAPI ekstra naročil da jo zraven prinesem. Res sem vesel, da sem lani dobil tole BIBLIJO od KUHARSTVA za borih 10€.

Eto...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

30. mar 2013 6:53

Joj MBrandon, pa sem mislila, da sem jaz zgodnji človek.Ob 4. zjutraj razmišljam kako reagirat, da ne prebudim cele hiše. Pol se mi pa utrne ideja, da če grem v dnevno sobo kvačkat ob skodelici kave, je to najmanj moteče.Ob 5. že vstane moj desetletnik, pa se dan tako začne, očitno je nekaj podedoval po meni. Moje živali pa zajtrkujejo že ob pol 6.,moj Čorko-pujs, je že navajen na to uro! Kava, internet, malo ustvarjanja v moji delavnici, priprava kosila....Ja, pol pa treba košaro nest k blagoslovu in popoldan v službo, Bog daj, da jo sploh imam! Pa lep dan vsem skupaj!

kvačkarica

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15363

30. mar 2013 11:17

Kvačkarica, si pa res pridna z vstajanjem. Tudi jaz sem včasih morala pred 5 v službo, zdaj ko ni potrebno pa se ponavadi zjutraj s sinom igrava v postelji s plišastimi igračkami. Tako je prebujanje prijetnejše, pa še dobre volje je...

Danes pa imam dan bolj zase ( sem si oprala lase, uredila nohte, piling in maska kože), po opravilih paše malo razvajanja. Ja pa, nekaj bo treba skuhati, pa zamesila sem za domače rezance. Namreč vsako leto sem mislila, da bodo velikonočne dobrote zadostovale, pa me domači presenetijo z vprašanjem, kaj boš pa danes kuhala. Tako bo jutripozni zajtrk, pozno popoldne pa zagotovo goveja juha z rezanci, ostalo pa željah. 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

31. mar 2013 19:07

Jaz imam tak tempo, da sem pozabila, da so prazniki, šele včeraj sem se spomnila, da smo v ponedeljek fraj... Tako sem pospravljala že v četrtek in do sobote, ker smo praznovali rojstni dan od mojega, ki bi ga mogli že prejšnji teden. Cel dan od 6.00 zjutraj sem pospravljala, šla v trgovino po stvari za kosilo in kuhala, gostje so bili pa še do večera, jaz pa z vročino. Moja tašča je prišla včeraj ožiz bolnice in se nepričakovano naselila pri naju in zdaj smrči na kavču... Jajc še sploh nismo barvali, smo pa imeli danes kosilo pri svakinji, kamor se mi nid alo it... In zdaj v strahu spet čakam obiske... Juri bodo spet... Ponavadi sem ful družabna, zdaj pa samo študiram, kako se bom pozdravila do torka, ko bi rada šla v službo, ker imam še itak samo mesec in pol, potem pa bonžm na zavodu,  kot nekateri tu, ko sem prebrala... Držim pesti, da jo dobite čim prej. Me je že zdaj strah... Iščem službo vsake pol leta, fuj... In vmes sem cela tečna...

xxs

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

1. apr 2013 9:32

Sreča ali nesreča kakorkoli! Z obiski ni problemov, vsa leta sem tekala, stregla ,pekla.....z opazovanjem tašče iz varnostne razdalje.Letos pa imam takšno službo, da se naj le ona ubada z njimi. Mojih itak ne bo, ker mi te stvari opravimo prej ali kasneje, letos pa sploh, ko vedo, da me ni. Je pa že čas, da tudi ona malce poprime, morda bo pol snaha več vredna v njenih očeh! Danes malce lenarjenja, gospodinjskih del, popoldan pa potep z družini, ki je končno po dolgem času skupaj! Uživajte še ta prost dan, pa Bog daj ,naj sneg preneha!

kvačkarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti