4. mar 2013 10:20
Jaz sem maco spoznala po naključju in me je pritegnila, ker imam hormonalne motnje že celo življenje. Zdaj, ko sem že pred menopavzo pa so bile te težave neznosne. Daljši in neredni ciklusi, slabo počutje, bolečine, razdražljivost, ....Po rednem jemanju se mi je ciklus uredil na normalnih 28 dni, nimam več izrazitih težav in nihanj. Skratka super. Jemljem jo zjutraj z sadnim sokom, saj je okus ogaben, a se sčasoma navadiš. Imam bistveno več energije. Za dopust pa si nabavim maco v kapsulah.
Včeraj smo dan preživeli na sprehodu po sončku med Portorožom in Piranom. Sicer je bilo precej gužve, lokali na sončku so bili zasedeni do zadnjega stola. Ampak zrak, sonce, božansko. Tokrat smo imeli za kosilo le pizzo, saj se nam ni dalo čakat pred restavracijami, da bo frej. Smo pa pomlatili jabolka, ki smo jih vzeli s seboj. Z malim smo šli še na igrišče pri Bernardinu, nato pa utrujeni in polni kisika domov.
Sem kar malo nevoščljiva tistim, ki so včeraj poležavali na svojih terasah. Sin je predlagal, da ostanemo, saj mu je morje neznansko všeč. Ampak obveznosti kličejo. Midva bi sicer lahko bila nekaj časa na morju, ker nimam službe, da bi si opomogel po boleznih ( v mesecu dni dve gnojni angini) in pretresu možganov, a kje dobit kak apartma po ugodni ceni za dalj časa? Ko brskam po internetu je vse drago...
Danes imam dan za pospravljanje, saj je šel sin po 3 tednih v vrtec. Potem pa še en sprehod v hrib, kuhanje kosila,pisanje prošenj in k zdravniku, da mi odstrani šive na prstu. Pa bo dan hitro minil. Še malo pa bom spet nabirala regrat, saj sneg lepo kopni.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi