24. feb 2013 8:13
kriznana je napisal/a: |
No danes se je moj dan začel že ob treh, kaj češ, če pa ni spanca. Zunaj še kar sneži, sedaj je pa počasi že dosti tega snega. Jaz bi pomlad. Tako, bi si lahko vsaj še bolj zapolnila dneve, ki se nekateri kar vlečejo. Opažam, da nas je kar veliko takih, ki pridno spremljamo zaposlitvene portale. Tudi moji dnevi minevajo med kuhanjem, pospravljanjem ter pisanjem prošenj. Po treh letih bo treba ponovno v službo, šola se je zaključila sedaj pa upam, da se kaj najde. Čeprav so pa zdaj že leta tu, ampak upajmo na najboljše. No pri meni se že veselo kuha juhica, tako da nekaj se že dogaja. Malo gledanja tv in pa novosti po netu, potem pa verjetno, da bo že kdo prišel iz spalnice. Kvačkarica tebi pa čestitke za službo.
kriznana
|
OOO lepo, lepo. Nisem edini kateri vstaja ob 3eh. A niso takrat jutra najlepša? Prav nič ne pogrešam/me mika, da bi zapravljal noči po lokalih, se zapijal, ter prenašal hrupno glasbo. Raje kakšen dober film zvečer, ali deci rdečega v prijetnem lokalu ob klepetu, pol pa hitro ajat, pa občudovat zgodnja jutra.
Tudi meni se prične ob tej uri, z veliko šalco čaja in domačim piškotom, ter knjigo po izbiri (vedno 3 knjige v obdelavi), nato pa priprava in zajtrk.
Danes pa spet prijeten umirjen nedeljski dan ob knjigi, obveznih dveh delih moje naj naj serije iz 80tih, filma iz ZLATE DOBE HOLLYWOODA (tokrat ALEKSANDER VELIKI z RICHARD BURTONom=) ter velikem lavorju čaja
Zunaj pa zimska idila.
A veste, ne glede na to koliko že presneto sovražim toti letošnji sneg, so pa takšne nedelje, polne nostalgije, lenarjenja, počasnega razmišljanja in premikanja ter polne vročega čaja, zavijanja v kovter, ter poležavanja z dobro knjigo v roki, NEPRECENLJIVA!!! Spominja na čase naših non in nonotov....
Sedaj pa hitro v trgovino da obnovim zaloge sladkorja, maka v zrnju, jajčk ter jabolčnega kisa.
Včerejšna makova torta, pa vam povem, LE GRANDE. 1,2,3,graciozna in kot iz kakšne chef slaščičarne oz. ekslkuzivne kofetarije. Brez moke, brez pecilnega. Nizka, okusna, cela makova zrna hrustajo. PERFEKTNA skratka!
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---