Kaj danes delamo?

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

28. okt 2012 19:31

Žganci včeraj super uspeli, kurja obara tudi, kosilo je bilo za prste obliznit. Popoldne dobila obiske, zvečer gledala film. Z načrtovanim sušenjem zelišč ni bilo nič, ker se mi jih v dežju in  snegu tudi ni dalo nabirat.

 

Danes vstala zelo naspana , zaradi mene bi lahko vsaj zaradi spanca vsako noč dali uro za eno uro nazaj. Zjutraj brala knjigo, pred kosilom šla na en sprehod, fantu se ni dalo, torej sem šla sama. Pridem domov, hočem povedat, da me je sredi poti ustavil župnik, prijazen možak, da sva se predstavila drug drugemu, ker sva s fantom novopriseljena v vasi. Pa me pričaka fant ultra slabe volje: založil ključe od avta in od nekod nama je v hišo v pritličju (nizkopritlična brez kleti) prišla voda - na dveh koncih po steni od tal navzgor sta mokra fleka. Sumiva neko šušmarsko napeljavo cevi za telefon do bajte in hkrati upava, da je to in ne kakšna podtalnica pod bajto.  Ehh No, vsaj ključe sem našla, je pa res zgledalo, da so se vdrli v zemljo.

rag_doll

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

28. okt 2012 19:38

Jaz sem najprej pomislila na podtalnico.

zeta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

28. okt 2012 21:08

Čakam, da se v likalniku segreja nova runda vode ... moram pred jutrišnjim pakiranjem za nekajdnevno pot vse pospravit za seboj, zlikane srajce sinu pustit Mož jih ne potrebuje, ker gre jutri na en operativni poseg, ga pripeljem domov ali pustim v bolnici, to še ne vemo, kako bo, v vsakem primeru v torek zjutraj že frčim nekam za nekaj dni.

Popoldan sem prebila pri starših, pred tem smo doma imeli skupno kosilo s taščo, sem spekla ribe in krompir, pred tem sva bila z možem v trgovini (manjša zaloga za teden, ko me ne bo in bo v mamini oskrbi ), zjutraj sem pa pobirala perilo in dala nove runde prat ... Tako da sta začetek in konec dneva v znaku perila, vmes pa je bilo veliko lepših trenutkov  od obešanja perila, zlaganja posušenega in večernega likanja ...

 

 



mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 28.okt 2012 21:11

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15364

29. okt 2012 9:58

V petek sem imela opravke pri pediatrinji z sinom, nato pri kardiologu s hčerko, potem brzinsko kuhanje , zvečer pa          mi je kar pasalo ležanje pred tv, medtem, ko je mož okupiral wc ( predpriprava za kolonoskopijo).Kuhat sem dala tudi govejo juho za soboto....

V soboto zjutraj sva z možem na hitro skočila na tržnico, potem pa sva šla na kolonoskopijo. Pregled v Diagnostičnem centru Bled v Ljubljani brzinski. Izvidi, kar ok, ostalo bomo še zvedeli. Ker je bil možek kar v dobrem stanju sva šla k Krušiču po konjsko salamo, nato pa v Pitarello po ene čevlje zame in še na kavico v Zvezdo, kjer imajo navite cene.

Kosilo je bilo hitro in potem malo počivanja. Mož si je privoščil popoldanski počitek jaz pa sem pospravljala kuhinjo, prala....Zvečer smo igrali Človek ne jezi se, potem pa prestavili ure in v sladko spanje...

O včeraj pa belo romantično jutro.....skuhala sem nam čaj, stisnila sveže pomaranče v sok, pripravila zajtrk ( njami, kako so dišale sveže žemljice).....Mož je šel s sinčkom kupit nove zimske čevlje, jaz pa sem dobila napad pospravljanja. Za začetek omara z čevlji, nato utility, nato sem se spravila še v kopalnico....Potem pa me je še zagrabil predolg jezik  In sva se z možem zapela.....saj ne vem a je kriv pms ali polna lunaNo konec dober, en dolg sprehod po svežem zraku, kjer sva se pogovorila in nato lep večer   brez pretiravanja.

Ponoči nisem mogla spat, to je že druga noč, da sem se zbudila ob 4h....ampak iz postelje se mi ni dalo, je bilo tako toplo...

S sinčkom sva pripravila zajtrk, zdaj gleda risanke, mene pa čaka likanje. Na kosilu bomo danes sami trije, punci sta od doma....Tako bo kar kaj iz zamrzovalnika za moja dva ( imamo golaž, joto, sarme). Mene pa mikajo kalamari, ampak bo treba v trgovino.

No, zdaj pa od besed k dejanjem. Želim, da imam za praznike vse lepo popedenano....

 



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 29.okt 2012 10:00

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

29. okt 2012 11:59

zeta je napisal/a:

Jaz sem najprej pomislila na podtalnico.

zeta

 

Jooj, res upam, da ne. Hidroizolacijo sva naredila, ampak je verjetno dovolj ena špranja nekje. Za znoret. Voda v hiši je res hudič, sočustvujem s tistimi, ki jim je zalila kleti/pritličja, to mora bit šele sr*nje...

rag_doll

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

30. okt 2012 19:01

Naj  povem kako upokojenci preživljamo dan, ki smo mu včasih rekli "mariahergebn"

Včeraj sem dobila obvestilo, da me danes čaka na banki penzion; Vsa srečna, da bo za nekaj dni konec skrbi , sem hitro seštela položnice, upoštevala  trajnik, odbila kredit, nisem pozabila niti  Mercator Pika, tako da danes

ne bom skakala kot kura brez glave in da ne bom porabila več kot lahko.Danes zjutra sem tako samo še napisala spisek najnujnejše nabave, saj povsod nudijo 10 % popust  in je priliko potrebno izkorisiti, samo ne vem kje.  Imam kartice vseh pomembnejših trgovin za vsak slučaj, da mi kaj ne uide!

In rezultat; penzije skoraj več ni. Zopet bo treba delati spisek jedilnika, spisek nakupov, da ne bi slučajno kakšen EUR dala preveč ven. Pa kaj se čem jezit, kaj pa če bi živela v Bangladešu, ali slučajno v Somaliji. Sem na toplem, sita, nič žejna, malo me bolijo sklepi, v glavnem živim Se mi zdi, da postjam nezadovoljna, sram me bodi, pa toliko ljudi je, ki jim je res hudo.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. okt 2012 11:32

Vikica, kako da si dobila obvestilo? Kot vem, se ga ne pošilja več, razen ob spremembah. A si morda dobila povišico, v kar pa ne verjamem glede na napisano? 

 

naor

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

31. okt 2012 13:01

Obvestilo dobijo vsi, ki jim od penzije odtegujejo direktno kakšen kredit (meni dolgoročnega)

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

31. okt 2012 13:06

Jaz sem tudi dobila obvestilo od SPIZ -a.

Danes sem popolnoma zamešala datume. Mislila sem, da je danes šele torek, mojemu možu je itak že od nekdaj vseeno, ali je petek ali svetek, zato nanj ne morem računati, da bi me opozoril, kateri dan je danes.

Včeraj sva se dogovorila, da greva v Ljubljano pogledat po trgovinah za kuhinjo, ker nameravava kupiti novo.

Najprej sva šla še v Bauhaus, ker je moral še nekaj kupiti, nato sva hotela v H. Norman, pa je bil zaprt. Meni nič jasno. Se odpeljeva do tržnice, vidim, da je tudi Big bang zaprt. Še manj jasno. Se sprehodiva po tržnici, manjka več kot pol prodajalcev, pokrita tržnica tudi zaprta. Potem pa le vprašam branjevca, zakaj je vse zaprto in mi pove, da je danes praznik.

 

rosie

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. okt 2012 13:36

Aha, potem pa v redu, sem že mislila, da smo spregledali kakšno obvestilo o povišanju penzij!

Ja Rosie, drugič kar na forumu vprašaj, tukaj vemo vse!

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti