Kaj danes delamo?

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

30. jan 2013 0:07

Upala, da bom danes eni zares humanitarno predani punci predala ene reči za otročke v bolnišnici, a se ni sešlo, drugič. Za kosilo se je tokrat dragi potrudil z rižem z enimi maroškimi začimbami (kar ok okus), zraven smo z njegovo sestro pili en brezalkoholni liker s čilijem. Dober, če ne bi imel čilija, ki meni res ne ustreza. Po kosilu in pospravljanju sva s svakinjo iskali hotel v Budimpešti, saj gremo marca tja na en koncert (juhuhuuu) in od obupa nepoznavanja mesta nama je bilo po uri brskanja po spletu vsega dovolj. Drugi del sledi v naslednjih dneh, upam na pomoč prijatelja, ki je tam nekaj let živel. Kako se bomo znašli gor, ko ne bomo razumeli niti tega, kaj v madžarščini pomeni levo-desno ali ko se bo treba orientirat po ulicah, ne vem :) Hvala bogu za navigacijo in angleščino, za katero upam, da jo razumejo bolje kot Italijani. Zvečer pa malo razvajanja zame: dva in pol dela najljubše nadaljevanke (brez prekinjanja zaradi slabe internetne povezave).

rag_doll

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

30. jan 2013 5:29

Že vse od petka sem v raznovrstnih peki projektih, saj sem na obisku pri starših,katere razvajam po svojih naj naj močeh in obratno. WICKED

Od sobote spekel RAHLE KOKOSOVE piškote I, ROŽIČEVE kifljčke, KOKOSOVE piškotke II, LEŠNIKOVE lunice, danes pa še eno SKUTINO-JOGURTOVO pecivo iz baze, ker pride na kosilo dolgo izgubljen "sin", oz. nesojen brat ali po domače v OTROŠTVU MOJ NAJVEČJI ZAVEZNIK, PRIJATELJ in brat katerega mi je mama hotela podariti a jima z očetom ni nikoli bilo dano.

Včeraj še opravil veliko krožno šetnjo via TRIJE KRALJI, a se sredi obrnil, ter po cesti do VELIKEGA TINJA, nato pa gledanje španskega trilerja in dremanje ob zvokih pokajočega lesa v kaminu.

Zvečer pa čajček, kokosov piškot, scones in branje 2 projektov naenkrat ( Zadnji Maov plesalec ter 5 Prijateljev  ) + spremljanje svetovnih popopranih novičk na POP TVju.
V pričakovanju nove JANE, da vidimo tisti famonozni intervju in prekipevajočo srečo v samem političnem vrhu...

Sedaj pa pomivanje posode, poslušanje radia, skrbenje da ogenj v kaminu ne ugasne ter predpriprava za peko peciva. Pol pa šetnja, pakiranje, zaplenitev zelenjave moji dragi maman in po kosilu do TETKE SKUTE po novo KILCO NAJ NAJ SKUTE, pol pa via MB....

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

30. jan 2013 5:44

Naor, nisem vedla da je ta mlada "vrtičkaste" sorte.  

 

 

Vanja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

30. jan 2013 7:18

Ja, rada vrtnari, sploh, ker lepo uspeva.

 

naor

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

30. jan 2013 7:58

Veš, Naor pri meni je tako! Ko me doleti kriza-šok, me vrže.Pol kaki dan traja, da vse preanaliziram, pol skušam iz vsega dr......ven potegnit, kaj dobrega, ko se pa sprijaznim, si pa začnem poleg peti in bedarije vzganjat. Se spet postavim na noge in grem z dvojno trmo naprej! Ampak vrtičkanje ti pa vseeno zavidam.....

kvačkarica

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15364

19. feb 2013 11:36

Danes pa brez slabe vesti lahko priznam, da lenarim na kavču in stokam od bolečin. Včeraj sem se pri pomivanju tako nesrečno urezala v prst na desni roki z največjim in najostrejšim nožem, da sem morala na šivanje. Družbo mi dela sin, ki ima gnojno angino in kašlja kot slon. Zdaj sva že naredila načrt za kosilo in bova lepo iz zamrzovalnika vzela govejo juho, pa mesno omako, pa stročji fižol iz shrambe. Še dobro, da imam kar nekaj ostankov kuhane hrane. Ta teden bo zelo dobrodošla. Ko bo zmanjkalo bo pa kdo drug kuhal( mož ali hči).

Hči pa sem prosila, če mi bo oprala in sfenala lase. Kako prav pride, da imam frizerko pri roki. Šele sedaj vidim koliko je zoprno, če imaš desno roko v povoju.

Če bo sin brez vročine bova naredila en sprehod po sončku.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

19. feb 2013 13:39

Saj ne boste vrjeli, uspelo mi je...!!! Kaj, ja uspešen strel službe! V petek sem bila na razgovoru, uspešnem, pri sosedih, tam čez Muro. S 1. marcem začnem delati!!!!!!No, pa da ne skrenem s teme. Z sinom uživava počitnice, lenariva max., se žuliva.Seveda, danes sva dokončala šolski govorni nastop, skuhala zrezke v omaki z gobicami, oprala perilo,...sedaj pa uživam v ustvarjanju in barvanju ulitkov iz mavca. Tako, da trma in vztrajnost se obrestuje, za vse, kateri imate namen obupati

kvačkarica

rag_doll  

član od: 24.8.2011

sporočila: 505

19. feb 2013 14:15

Bravo, kvačkarica

 

Jaz sem pa včeraj šla povsem običajno v službo, potem pa me je vsako uro bolj zeblo in vedno slabše sem se počutila. Za piko na i sem imela bencin čisto na koncu in sovoznico, ki se ji je mudilo domov  No, pa sva šle 10 minut prej iz službe, pobrali vse rdeče semaforje, kar jih je bilo, uspeli priti do bencinske, kjer sem tankala samo dobrih 37 litrov (torej še kar nekaj rezerve) in prišli pravočasno domov. Pozno popoldne me je že kar fino kuhalo, tako da sem preostanek dneva preležala in prespala, danes sem doma, malo bolje je, bom videla, kako bo zvečer. Kolikor toliko počivam, zdajle greva pa počasi kuhat, juhico in zame pire krompir ( skupaj! ), za fanta pa eno pašto. Pa še zdravnico prej pokličem, a predvidevam, da ji ne bo preveč do tega, da bi hodila tja in še tam trosila bacile.

rag_doll

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

19. feb 2013 14:47

Rag-doll,  prisegam, pa ne podpiram alkoholizma, niti najmanj, na srk domačega slivovca, na tešče. Ne redno, občasno, pa na ameriški slamnik, imela sem virozo in gripo nazadjne pred 15-leti, delala pa na 6 stopinjah. Pa saj prideš k sebi, je pač takšen čas. Si pa imela srečo, pri rdečih semaforjih, mene še po parih letih žge kazen, zaradi radarja.

kvačkarica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

19. feb 2013 14:54

kvačkarica, iskrene čestitke zavoljo službe!

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti