24. mar 2013 7:22
rag_doll: HVALA TI!!! Iz . Ob takšni družbi, katero imam tukaj, mi je res lažje...PUSA VSEM!!!
Včeraj pa sledeči program:
I.DEL
Dobro jutro na tale prijeten, dišeč (pečica v akciji) vikend dragi moji.
Današnje razvajanje že splanirano. Prav tako pa je prvi del VIKEND PROJEKTA ža pečen :D
DANES:
- Gobov golaž iz trisa gobic z grahom (ostanek od včeraj. Dokuham le grah)
- Hrenovka
- Tinstano zelje (majkemi i love it)
- Podušena cvetača/brokoli
- Solata (rukola, glavnata, paradižnik...)
Za pop. čajanko pa košček pravkar pečenega,rahlega ZDROBOVEGA PECIVA z mešanico lešnikov/mandljev/sončničnih semen ter grobo mletega maka...
Pop. oz. jutri pa sledi DEL II, VIKEND PROJEKTA:
- SKUTNO-JOGURTOVA PITA
II.DEL
Včeraj pa namesto PO PLANU, le po NAVDIHU! Tale moja maman in njen major :D
UPDATE:
Skomandiran na Tinje, sem bil pitan od drage MAMAN :
- Gobov golaž (nesel zraven, ker to se ne sme predolgo hranit. Ni špasa z gobicami!)
- Zelenjavno/mesna omleta (različna zelenjava; od cvetače, do zelene in vse vmes + mleta govedina)
- skleda hrustljave solate z feta sirom
POROČILO za včerejšno ČAJANKO:
- Domači zeliščni čaj (za vsako bolezen rožica raste)
- Zeleni čaj
- marmeladini žepki
- Zdrobovo pecivo z grobo mletimi oreščki in jabolkami ter posipano z vanilij puder cukrom. (za sebe si ga ne posipam. Tako sooooćno, rahlo. Uff ufff)
Super je bilo. Takšna druženja bi lahko večno trajala, saj tem za debatiranje ne zmanjka.
Komentarji na pecivo in kekse pa ponovno POZITIVNI in NAVDIHUJOČI :D. Tako se to dela!
Osebno mnenje: Rahlo, puhasto, sočno za POPI***T !! Res je dobro. Morda naslednjič dam ŠE manj sladkorja (sedajšne razmerje je vsebovalo že pol manj sladkorja glede na originalni recept, a meni še vedno presladko. Morda naslednjič uporabim grenny smith đabuke in bo pol ravno fajn prišlo). Res priporočam, če se vam napove obisk in nimate več kot urco časa da nekaj zacumprate!!
Zaradi nove direktive, je PROJEKT št II. prestavljen na praznike, kjer bo bolj v kontekstu celodnevne peke in žegnanja.
Planirane sladice:
- štrudl (tako skutin kot jabolčni)
- marmorni kolač (z rožičem)
- skutino jogurtova pita.
Ostalo pa bo posvečenu MESEKU :D
Sem kar združil KOSILO/KAJ DELAMO....
Upam da je pa branje vseeno zanimivo :D
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---