2. dec 2008 19:44
Moycaa, vino daj po lastnem navdihu. Kakršno rada piješ, ga daj še malo v kekse. Več ga boš privoščila sebi, bolj ti bo vseeno za kekse...
Praške piškote daš v pečico že okrašene. Tako lepo po vrsti delaš, kot je v receptu.
Recept za vinske piškote pa je tak:
375 g mehke bele mojke presejemo na delovno površino, naredimo jamico in damo vanjo 125 g sladkorja, 1 zavitek vanilijevega sladkorja in tri žlice belega vina (jušne). Lahko tudi žlico več. Z malo moke zmešamov grobo kašo, potem pa na to narežemo 200 g masla in zgnetemo v voljno testo. Pustimo ga stati okoli pol ure, lahko tudi več (tudi dan ali dva vzdrži gneteno testo v hladilniku, ali celo več dni - lastne izkušnje).
Potem po delih testo razvaljamo in izrežemo piškote (jaz jih delam okrogle z malce nazobčanim robom, kot rožice) in zložimo na pekač, obložen s peki papirjem.
dva beljaka stepemo v trd sneg, dodamo 60 g sladkorja in malo mletega cimeta. Naložimo na piškote in potresemo z grobo mletimi orehi, mandlji ali lešniki. Damo v pečico, ogreto na 175 stopinj in pečemo 10 do 15 minut. Spodnji del piškotovo mora biti še malo mehek, ko jih vzamemo iz pečice.
Če mi bo zdaj uspelo, pošljem še likico iz knjige, kot je tudi recept: dr.Oetker, Drobno pecivo, letnik 1985
http://www.moj-album.com/uredi/mamamia/60142
No, na tem albumu so vinski piškoti na prvem mestu, kot sem rekla, iz knjige. Ostalo so moji izdelki iz minulih leti, letošnje bom še dodala.mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 02. dec 2008 19:55:30