2. dec 2008 9:12
Končno sem naredila malo plana za piškotke.
Za začetek:
orehovi rogljički
navadni piškoti
spirale
brizgano pecivo
domači prijatelj
spekulasi
obročki
makovi piškotki
Upam, da mi bo uspelo
MM
2. dec 2008 9:12
Končno sem naredila malo plana za piškotke.
Za začetek:
orehovi rogljički
navadni piškoti
spirale
brizgano pecivo
domači prijatelj
spekulasi
obročki
makovi piškotki
Upam, da mi bo uspelo
MM
2. dec 2008 11:04
Jaz tudi.
Začnem ta vikend.
Cimetove zvezdice
orehi in školjkice
nebeški poljubčki
brizgano pecivo
istarski cukarini
kavni makroni
linški keksi
smrečice (navadni piškot, preliti z belim saldkornim prelivom)
nugatovi rogljičii
marcipanovi srčki
kokosovi venčki
kolački s kardamomom
amareti
mandljevi kolački
vinski piškoti
in še nekaj vrst, ki bodo nastajale sproti, ko se ne bom držala recepta ampak me bo zaneslo v improvizacijo.
Mamamia
mamamia
2. dec 2008 11:17
Mamamia: a boš za praznike podarjala te piškote? Sem lahko tvoja prijateljica
MM
2. dec 2008 11:26
Verjameš ali ne, piškote pretežno podarjam. DOma jih imam toliko, da jih dam na pladenj, če pride kak obisk, moji niso ne vem kakšni jedci, in velika večina gre za darila ali pa nesem v službo. Tako da ni problema, naslov pošlji in škatla pride. Ali pa pridi v Mb ponj, greva še na en dober čaj. Mamamia
mamamia
2. dec 2008 11:41
mamamia je napisal/a: |
Verjameš ali ne, piškote pretežno podarjam. DOma jih imam toliko, da jih dam na pladenj, če pride kak obisk, moji niso ne vem kakšni jedci, in velika večina gre za darila ali pa nesem v službo. Tako da ni problema, naslov pošlji in škatla pride. Ali pa pridi v Mb ponj, greva še na en dober čaj. Mamamia mamamia |
2. dec 2008 11:43
Mamamia! Mene pa zanima recept za nugatove rogljičke? Ali se ga da dobiti? Lejčy
2. dec 2008 11:54
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5882
To je recept, sicer tu je za kolačke, ker jih raje delam kot rogljiče, ampak masa je enaka. PAč oblikuješ "kifle".
Mamamia
mamamia
2. dec 2008 14:06
Mamamia - mene pa zanimajo vinski piškoti, je recept na kul. (sem našla samo palčke)? gordana
2. dec 2008 14:11
gordana je napisal/a: |
Mamamia - mene pa zanimajo vinski piškoti, je recept na kul. (sem našla samo palčke)? gordana |
ne, na kul slo ga nisem videla.
Se naredi piškotno testo z dodatkom belega vina, v testu so le rumenjaki. Beljaki se pa stepejo in maso potem naložš na piškote, izrezane v obliki rožice, ter potreseš z mešanico mandljev in cimeta, potem se vse skupaj speče.
Če imaš dr. Oetkerjevo knjižico Drobno pecivo (leta nazaj je pri Svetu knjige izšla serija majhnih knjižic z različnimi nalsovi _ Meso, Zelenjava, Drobno pecivo, Torte, česen, Krompir...), recept je v njej. Lahko ga pa prepišem in prilepim sem na forum.
Mamamia
mamamia
2. dec 2008 14:51
Ej ženske, a boste kaj poslikale te vaše peharje (na krožnik ne bo šlo toliko različnih vrst dobrot...) alibabaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zvezdice alla Alfredo
Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda