Ali ima kdo vzorec odpovedi delovnega razmerja.
marusa 2
Ali ima kdo vzorec odpovedi delovnega razmerja.
marusa 2
20. sep 2008 14:27
za kakšno odpoved gre, sporazumno, ali kaj drugače, napiši več, anitram1
20. sep 2008 14:39
Dobila sem drugo službo, vendar imam odpovedni rok 3 mesece, vendar bi rada predlagala sporazumno skrajšanje odpovednega roka marusa 2 Sporočilo je spremenil(a) marusa 2 dne 20. sep 2008 14:40:06
20. sep 2008 15:27
Mene tudi zanima to, glede odpovednega roka. Ob zaposlitvi sem morala v srednje velikem podjetju podpisati pogodbo o zaposlitvi, kjer je napisan odpovedni rok 150 dni (tako je napisala kadrovnica v pogodbe o zaposlitvi vsem v podjetju, ki imamo 7. stopnjo izobrazbe, ker je to napisan kot maksimalmi odpovedni rok v ZDR in je po logiki direktorja, ki je tujec, tako prav). Mislim da v Sloveniji še predsedniki uprav delniških družb nimajo takega odpovednega roka! Ne opravljam nobene vodstvene funkcije, sem le referent v finančno - računovodskii službi. Tudi plačo imam v bistvu enako, kot moje kolegice v pisarni, ki imajo vse V. stopnjo, le da imajo one v pogodbah o zaposlitvi 90 dnevni odpovedni rok! Ima kdo iz prakse kakšno izkušnjo, kaj je bilo, ko je želel imeti krajši odpovedni rok, kot ga ima napisanega v pogodbi o zaposlitvi? Hvala za odgovore. Mijan
20. sep 2008 16:20
Živjo, letos sem dala julija odpoved z predlogom skrajšanja odpovednega roka, in je šlo gladko čez. Vzorec odpovedi: .......... tvoje ime in naslov (npr. Micka Košir) ime firme (Firma bla bla) in naslov Zadeva: sporazumna odpoved pogodbe o zaposlitvi MICKA KOŠIR, zaposlena v FIRMI BLA BLA kot REFERENTKA BLA BLA skladno s Pogodbo o zaposlitvi z dne BLA. BLA. in Zakonom o delovnih razmerjih predlagam sporazumno prekinitev delovnega razmerja z dnem BLA. BLA. zaradi BLA BLA (NPR. odhoda na novo delovno mesto). V primeru, da predlagana sporazumna prekinitev delovnega razmerja za vas ni sprejemljiva, smatrajte ta dopis kot enostransko prekinitev delovnega razmerja v pogodbeno dogovorjenem odpovednem roku, ki poteče dne BLA.BLA.BLA. KRAJ IN DATUM PODPIS Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 20. sep 2008 16:32:09
20. sep 2008 17:21
Kaj pa, če bi najprej stopila do predpostavljenega ali v kadrovsko, povedala, da nameravaš dati odpoved in da bi delovno razmerje rada prekinila prej? Takle vnaprejšen odkrit pogovor dostikrat zadevo hitreje reši.
Cila
20. sep 2008 17:48
Jaz sem to storila avgusta - napisan predlog sporazumne prekinitve del. razmerja sem nesla osebno v kadrosko. Tam sem obrazložila, zakaj bi imela le 2 meseca ( v pogodbi je 4) odp. roka in so mi ugodili. Gospo sem prosila, da mi podpiše en izvod v potrditev prejema in je bilo. 1.10. začnem na novem del. mestu. lp robida
20. sep 2008 17:57
Srečno, Robida! daga
20. sep 2008 18:05
daga hvala, upam, da bo srečno! robida
20. sep 2008 18:44
Srečno Robida, ti želim fajn sodelavce in čim več € 15. v mesecu! Mijan
21. sep 2008 7:22
Tudi jaz sem s 1.9 zacela v novi sluzbi.Do 23.12 sem imela pogodbo pri Tušu. Hvalabogu sem imela tu poslovodjo tako, da mi je takoj svetovala kako napisat odpoved in skupaj z njo prošnjo za sporazumno prekinitev,ki sem jo nato poslala na kadrovsko v Celje.Tu se je pa zataknilo, saj so tako cijazili s pošiljanjem delovne knjige,da sem morala še dvakrat klicat naj mi jo že enkrat pošlejo in sem jo na delovno mesto tako nesla šele teden po začetku. Sedaj se je vse uredilo in tako lahko končno opravljam delo, za katero sem se tudi učila - vzgojiteljica. Pazi pa pri vračilu regresa. Meni so ga avtoamtsko odtegnili od plače, tako da sem že tako mizerno plačo pri prejšnjem podjetju dobila še nižjo. Pa nič zato,samo da lahko sedaj opravljam delo, ki me veseli. Aja pa še v zvezi z regresom. Če ga boš morala vračati, zahtevaj potrdilo o vračilu saj ga potrebuješ za novega delodajalca. Lp,Tarja Tarja83Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hummus namaz
Svaljki s čemaževim pestom