20. sep 2008 16:07
Huh, tema zame! Rada se pogovarjam o oblačilih, pa v svojih krogih nimam sogovornika...
Zase imam dve omari, ki imata zgoraj polico. Na omarah stojita še omarici z eno polico, torej z dvema prekatoma. Ti dve omari sta za tekočo sezono in nista dovolj za nesezonska oblačila. Le-ta opreme, zložim v "vreče na sesalec" in romajo v veliko skrinjo v kleti.
Tudi sama izločim oblačila, ki jih dlje časa nisem nosila in jih razdam naokoli, ker so vsa več ali manj ohranjena, kajti imam "travmo", da ne smem biti 2 dni zaporedoma oblečena, pravzaprav v enem tednu se kombinacija ne sme ponoviti. Oblačil se tudi hitro naveličam, hvalabogu, da obstajajo trgovine, kjer za ugodno ceno dobiš modna oblačila. Za klasične kose pa odštejem kaj več.
Za torbe je en prekat zgornje omarice, lepo so zložene druga na drugi in prostora je dovolj, čeprav jih imam veliko, tako da so tam stacionirane čez celo leto, le da nesezonske umaknem nazaj v zadnji del police.
Potem grem v klet po vreče sezonskih oblačil, ki jih potem pregledam in postopek izločevanja ponovim, operem in razporedim v omare. Naslednja stvar so čevlji, tudi z njimi naredim tako, ker je omara za čevlje premalo in imam v njej le sezonsko obutev. Ta postopek prekladanja traja 2-3 vikende.
Medtem si ogledujem, kakšna je moda, kaj mi je od nje všeč in kaj bi mi pristajalo, ter si oblačila in čevlje dokupim na obstoječe kose. Rada imam kak modni kos, ki je značilen za sezono. Prav tako si kupim nogavice (tudi debelejše) za celo sezono v raznih vzorcih in barvah, ker rada nosim krila, in imam potem več ali manj s tem mir.
Ja, kombiniranje oblačil in styling me zabavata, v tem uživam, vendar imam nemalo težav zaradi svoje velike postave, tako, da ne morem uresničiti vseh svojih želja.
Grem zdaj v klet, je čas za to primeren
katka
http://katka-lopatka.moj-album.com/