19. sep 2008 10:38
LENČA je napisal/a: |
Tukaj sta dve stvari zelo čudne:
1. pravijo, da imajo velik naval in da je najbolje, da te takoj naročijo - če bi imeli velik naval, verejemite, da vas ne bi iskali, klicali po telefonu, vam ponujali še popust
2. če bi bilo tako preprosto odkriti vse bolezni, bi verjetno tudi uradna medicina kupila tak aparat in ga uporabljala, na pa da človeka pošiljajo na en pregled, pa na drugega, tretjega.. in končno ugotovijo, kaj mu je. Bi bilo veliko ceneje, če bi imel vsak zdravnik potem ta aparat in bi takoj ugotovil, kaj ti je. Tako bi bila naša zderavstvena zavarovalnica na konju.
LENČA |
Logično razmišljanje. Se strinjam.
mamamia, primer tvoje prijateljice me spominja pa na čase ko je imela v nočnem programu radia Slovenija svoje urice štajerska vedeževalka Suzana, se spomniš?
Moderatorka Mojca Blažej Cirej je vsakega klicočega zelooo prijazno povprašala po starosti, zakonskem stanu in seveda tudi po težavah z zdravjem. Pa recimo, da je bil pri telefonu šofer kamiona, star 45 let poročen, z dvema otrokoma, ki je precej utrujen....Človek se je razgovoril, tačas pa je vedeževalka Suzana pripravljala karte. Potem je začela:....ja gospod, tukaj vidim nekaj s hrbtom...ja težave so že...a so že?, no saj pravim, ja ta vaš hrbet vas kar dosti boli, a ne, vas opozarjam, da vidim težave še naprej.......pa eno skrb imate z enim v vaši družini povezano.....ja nekdo je dosti v skrbeh za vas....(možakar potrdi, da res skrbi ženo, ker je ves čas na cesti)......pa otroka....ja vidim eno razdaljo, pa ne čustveno....nekam odhajata....(možakar potrdi, da je res tako, ker hodita študirat v drugo mesto)....in tako dalje.
Torej, pametna in pozorna vedeževalka je iz osnovnih podatkov, ki jih je novinarka spretno zvabila iz gosta, sestavila profil "stranke" mu dodala logično razmišljanje in .....na koncu je bil vsak, ki je klical zelo zadovoljen (saj sta imeli pozitiven pristop v stilu - vse se da urediti,.....vidim izboljšanje itd.) in presenečen, češ, pa kako ste vse to vedeli, gospa Suzana?
He he, priznam, da sem v poslušanju prav uživala in komaj čakala, kako bosta lisički "obdelali" naslednjega gosta. Pa še zastonj je bilo vse skupaj!
mamaF - Mojca