6. feb 2012 12:47
Pri nas pa smo si pospravljanje stanovanja razdelili tako, da vsak drugi vikend stanovanje pospravita hčerki. Posesata, očistita kopalnico, pobrišeta prah, očistita usnjeno sedežno, pomijeta.In seveda pospravita nepospravljene stvari na svoje mesto. Če me ni doma tudi poskrbita, da se perilo opere in osuši. Svoji sobi pospravljata sami, sinček pa svoje igračke v posode, ki smo jih kupili v Ikei.
Pri čiščenju oken 2 do 3 letno ali po potrebi sodelujeta hčerki. Ravno tako pri čiščenju notranjosti kuhinjskih omar ali pa kakšnih drugih večjih hišnih opravil.
Pranje in sušenje prakticiramo vsi odvisno kdo ima čas. Pozimi sušimo v sušilcu in si medsebojno razdelimo delo.Obešanja perila na stojalu, da je čim manj zmečkano sem naučila vse in po daljšem tečnarjenju mi je uspelo, da obvladajo. Likam pa največ sama, po potrebi še hčerki sami ali pa kdaj pa kdaj za kakšno žepnino pomagata. Veliko stvari pa se enostavno kar složi.
Wc uporabljamo sede, razen malčka, ki se je že naučil kako lepo lulati.
Kuham največ sama, včasih skuha starejša hči. Če potrebujem pomoč pri kuhanju rada priskoči ali pa celo mož. Velikokrat pa mi kaj pomaga skuhat, da je hitreje.Po kuhanju največkrat kuhinjo očisti mož, jaz pa lepo počivam..
V pomivalca največkrat zlaga mož in ga zvečer redno prižiga. Tudi izprazni ga velikokrat. Ko sem rodila je to naredil zjutraj preden je šel v službo, pa tudi likal je in pomagal pri kuhanju in pospravljanju. Če sama ne zmorem pospraviti ,očisti sam stanovanje ,vse natančno in hitro. Je namreč izredno pedanten in kotičke v kopalnici čisti z staro zobno ščetko (kot jaz). Svoje stvari VEDNO pospravi za seboj. Po drugi strani pa je izredno praktičen in veliko stvari postori brez mojstrov. Ker je strokovanjak na strojnem področju to prihrani precej izdatkov.
V začetku sem mu morala dati par nasvetov, zdaj pa sem lahko samo srečna, da imam takega zlatega možička. ki skoraj nikdar ne tečnari, ki mi vedno pomaga. Ki me pelje ven ali pa je zadovoljen že z hrenovko, če ne zmorem kuhat. ... To pa je res življenje in hkrati neizmerna sreča.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi